Tutustutaan talvikalastuksen saloihin ja käydään katiskoilla järven jäällä. Kävelemme lumikengillä rauhalliseen tahtiin pyydyksille Nikinsalmen rannasta (vajaan tunnin kävely kokonaisuudessaan). Matkalla saat kuulla kalastuksesta Saimaalla ja näet kuinka kala ruokapöytään meillä päätyy. Saimaan luonto antaa hetken kaunista katsottavaa ja aistittavaa, ehkä jopa saalista.
Illallispöydästä löytyy kuitenkin varmasti madetta ja muita järvikalaherkkuja. Neljän ruokalajin illallisen valmistaa keittiömestari Ilkka Arvola. Menu on kasvis- ja kalapainotteinen ja rakennetaan sen hetkisen saatavuuden mukaan, pääosassa made. Menussa käytetään lisäksi itsekerätyistä ja - kasvatetuista raaka-aineista vuoden mittaan säilöttyjä makuja ja lähialueen pientuottajien laadukkaita tuotteita.