+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Otawala-festivaali kesä 2024

Otawala-festivaali kesä 2024

Otawala on uusi monitaiteellinen festivaali Mikkelin Otavassa, vanhan historiallisen koulutilan alueella pe-la 2.-3.8.2024.

Esiintyjinä nähdään muun muassa Arppa, Bloodred Hourglass, Business City, Cleaning Women, Maa ilmasta, Dyecrest, Deathropy, APROX., Duo Suihkola ja Hanhikoski, Funeral Unit, Emmajulia, Onkalo, Saarisalo, Oloreservi, Nitrik sekä Roope Nykänen.

Lisäksi tapahtuma tarjoilee monipuolisesti elämyksiä, taidetta ja performansseja. Alueella nähdään esimerkiksi ilma-akrobatiaa, kuvataidetta, animaatio- ja ympäristötaidetta. Alueen vanhoihin rakennuksiin voi pistäytyä osallistumaan esimerkiksi puhekaraokeen! Luvassa myös erilaisia kädentaitojen kokeilupisteitä, työpajoja ja toimintaa. Otavan Kivipajalla avoimet ovet tapahtuman ajan.

Otawala-festivaaleilla vietetään myös makujen juhlaa, kun seudun D.O. Saimaa -tuottajat hemmottelevat festivaaliväkeä herkuillaan, ja mukana tapahtumaa tukemassa on myös Taste Saimaa -hanke.

Tarjolla on makuelämyksiä paikallisesta karitsasta, possusta, luomunaudan pihvilihasta, muikuista, vihanneksista ja juustoista, joita valmistamassa ja tarjoilemassa ovat tuottajat sekä Chef of D.O. Saimaa, Ilkka Arvola. Festivaalipäivien iltojen kruununa on vartaassa paistuva mehevä viljapossu.

Tule mukaan festareille viettämään myös makujen juhlaa ja nauttimaan kesän parhaista antimista! Herkkuja tuottamassa ovat Putkisalon Kartano, Kuvalan Liha, Salmelan Tila, Luomutila Siiriäinen, Järvi-Suomen Kalatuote ja Kappelin Juustola.

Otawalan lähiruokatori on Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuoden sisältöpilotointi, joka tuo raikkaasti tarjolle alueen ruokakulttuuria. Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä. 

D.O. Saimaa -toimijoiden ja Taste Saimaa -hankkeen lisäksi ruokavalikoimassa näkyvät myös mm. paikalliset Eepin Grilli sekä Riitan sapuska.

Hämärä Lighting Design oy

Koulutilantie 2
50670 Mikkeli

0451394282

elisa.hillgen@gmail.com