Ensiluokkaiset syksyn raaka-aineet, niistä loihdittu sadonkorjuu-illallinen ja tunnelmallinen vanhan talon tupa luovat puitteet tälle aterialle. Ennen pöytään siirtymistä käydään herättämässä ruokahalua lähimetsässä. Nuuhkitaan syksyisen metsän tuoksuja ja tutkitaan mitä sienikorin täytteeksi löytyy (tähän varataan aikaa noin tunti). Mahdollinen saalis voidaan käyttää osana illallista.
Keittiömestari Ilkka Arvolan valmistama neljän ruokalajin illallinen nautitaan leivinuunin lämmössä ison pöydän äärellä. Menu on kasvis- ja kalapainotteinen ja siinä hyödynnetään sadonkorjuuajan tuoreita raaka-aineita. Kala pyydetään lähivesiltä ja itsekerätyt sienet ja marjat yhdessä lähialueen pientuottajien laadukkaiden tuotteiden kanssa muodostavat herkullisen sesongin raaka-aineita kunnioittavan makuelämyksen.
Retken ja illallisen kesto n. 4 h. Mukaan tarvitset säähän sopivan vaatetuksen, sieniveitsen ja -korin saat meiltä.