Laiturilla Mökkikirje

Nuku yö ulkona 17.9.2016


Miten ajattelit nukkua yösi syyskuun 17. päivänä? Nuku ulkona, luonnon helmassa, ehdottaa Suomen Latu! Sen voi tehdä yksin tai porukassa. Jos haluat kokea yön tähtitaivaan alla isommalla joukolla, voit osallistua johonkin lukuisista tapahtumista, joita järjestetään eri puolilla Suomea, Mikkelin seudullakin.

Mäntyharjun Mouhulla sijaitseva majoitus- ja matkailuyritys Linkkumylly tarjoaa facebook-sivuillaan majoitusta  Tentsile-teltoissa. Mistä on kysymys, Leila Jaskanen ja Ari Soikkeli?

”Nuku yö ulkona –tapahtuma sopii Tentsile-telttoihimme. Majoitteet ripustetaan puuhun ja niissä on verkkokatto, joten maisemat taivaalle tai vesistöön ovat mainiot. Tämä on elämyksellinen kokemus ja olemme saaneet hyvää palautetta yöpyjiltä kesästä. Hinta on 2 hengen teltta/vrk 45€ ja 3 hengen/vrk 55€. Teltat kasataan valmiiksi Pajulammen rannan tuntumaan. Yöpyjällä itsellään olisi oltava makuupussi, makuualusta ja retkeilyyn sopivat varusteet.

Myös omalla teltalla voi osallistua teemayöpymiseen hintaan 20€/vrk.

Tentsile on kehitty alunperin sademetsäolosuhteisiin. Miten se sopii Suomeen? Oletteko itse kokeilleet?

”Kokeiltu on. Sopii hyvin kesäyöhön. Tietenkin hyvä makuupussi pitää lämpimänä, jos on kosteaa tai koleaa. Mukava tunne, kun nukkuu ilmassa ja on tietty ympäristöystävällisempää majoittumista. Nopea koota. Niin ja tuo katon läpinäkyvyys on mukavaa.”

Onko tapahtumaan tarkoitus järjestää jotain ohjelmaa?

”Vielä emme ole miettineet ohjelmaa, mahdollisuus saunomiseen vanhassa, upeassa rantasaunassamme on tietenkin toteutettavissa. Jos kysyntää on, niin tietenkin kehitämme lisää.”

Linkkumylly sijaitsee melonta-,pyöräily- ja vaellusreittien varrella Mäntyharjun ja Repoveden välillä. Mitä palveluja Linkkumylly tarjoaa retkeilijöille? Paljonko teillä on retkeilyvieraita ja minkälaisia?

”Meillä retkeilijät voivat levähtää taukopaikkana kesäkahvilassamme tai yöpyä aitoissa, mökeissä tai Tentsile-teltoissa. Myös sauna ja ruokapalvelut ovat etukäteen tilattaessa mahdollisia. Tänä kesänä onkin ollut suosittua nauttia päivällinen ensin, jatkaa rantasaunaan ja sitten majoittumaan sekä seuraavana aamuna aamiaiselle. Myös mahdollisuus melojille pyöräilyyn tai pyöräilijöille melontaan on herättänyt kiinnostusta.”

Linkkumylly majoittaa ympäri vuoden ja kesäkahvila on auki säiden mukaan myös alkusyksyyn. Saatavilla olevat palvelut kesäkauden ulkopuolella kannattaa tarkistaa facebookista, missä on saatavissa lähes reaaliaikaista tietoa, tai kysyä suoraan sähköpostilla linkkumylly@linkkumylly.fi

Lisätietoja Linkkumyllyn nettisivuilta: www.linkkumylly.fi