Laiturilla Mökkikirje

 Kangasniemen musiikkiviikot 16.-24.7.2016

Mökkikirje 3/2016 | Kirjoittaja: Seppo ToivonenMikko Franck ja Paula Koivuniemi (kuva: Stanislav Beljajevski)

Tänä vuonna yhdistellään klassista ja kevyttä, hassutellaan lapsenmielisten kanssa ja kilpaillaan laulussa totisesti.

PAULA JA MIKKO

Pe 22.7. klo 20 Kangasniemen Rantatori

Paulan ja Mikon yhteinen tarina alkoi vuonna 2007 Mikko Franckin vieraillessa Arto Nybergin keskusteluohjelmassa. Hän oli valinnut musiikikseen Paula Koivuniemen Aikuisen naisen. Muutamaa vuotta myöhemmin he tapasivat, kun Paula esiintyi Kangasniemellä oman bändinsä kanssa. Syntyi idea yhteisistä konserteista, joista ensimmäinen oli Kansallisoopperassa Helsingissä. Nyt kuullaan ja nähdään Paulan
ja Mikon ensimmäinen yhteinen konsertti Kangasniemellä, mukana Jyväskylä Sinfonia ja Paulan bändi. Kauniina kesäiltana on mahdollisuudet vaikka mihin!

ELÄIMELLISIÄ LAULUJA

To 21.7. klo 18

Lotta Kuusisto, Satu Sopanen, Paavo Kerosuo, Marko Puro ja Hannu Risku esittävät Ilkka Kuusiston ja Tapsa Rantasen lauluja kaikenikäisille.

LAULUKILPAILU

La 16.7.  klo 18 alkukilpailu

Su 17.7 klo 14 finaali

Ma 18.7. klo 19 Voittajien paraati

Kangasniemen laulukilpailu järjestetään 30. kertaa. Kilpailun juontaja, pianisti ja musiikkijournalisti Lotta Emanuelsson, majoittuu taas kerran yhteen niistä kangasniemeläisistä kodeista, joita vuokrataan esiintyjille. Hänen ensikosketuksensa musiikkiviikkoihin oli kesällä 2002, jolloin hän osallistui pianoleirille, ja voitti kurssin parhaan liedpianistin palkinnon.

”Lämpimiä muistoja - odotin silloin nuorimmaista, joka nyt soittaa pianoa ja on kulkenut täällä mukana juontokeikoilla. Rakastan laulumusiikkia. Konsertteja on aika harvassa, joten jos haluaa kuulla paljon, kilpailut ovat se tilaisuus.” Laulukilpailu on hänen mielestään vuosien mittaan tullut aina vain tasokkaammaksi.

”Tänä vuonna ikärajat on poistettu. On mielenkiintoissta nähdä, miten se vaikuttaa. Laulajalle on mahdollista kypsyä myöhemmällä iällä.”

Lotan vinkki musiikkivieraille: ”Täällä olen syönyt parhaat mansikat ikinä."