Laiturilla Mökkikirje

Pärjäävätkö Jukurit


Mikkelin Jukurit aloittaa ensimmäisen kautensa jääkiekon SM-liigassa kahdella kotiottelulla. Perjantaina 16.9. vieraaksi tulee Vaasan Sport, lauantaina Kalpa.

Kannattaako mökkisavolaisen hankkia Jukuri-pipo tai peräti kausikortti vai seurata etäämpää onko mikkeliläisistä mihinkään?

”Mestiksestä nousija on vähän vaikeassa asemassa. Rahaa ei ole kalliisiin kärkipelaajiin. Kotiyleisö pitää saada innostumaan, vaikka voitot ovat tiukassa,” sanoo Ylen urheilutoimittaja Matias Strozyk.

”Jukurien strategia rakentuu päävalmentaja Risto Dufvan ympärille. Hän on tuonut puoli tusinaa pelaajaa Lukosta ja apuvalmentajaksi Ville Niemisen.”

”Dufvan tavaramerkki on ollut vahva puolustus. Ei tehdä hirveästi maaleja, helposti vähän tylsää peliä. Parhaimmillaan se tuottaa 2-1 -voittoja. Jos kaudella saadaan yksi piste jokaista peliä kohti, tulos on nousijalle aika hyvä.”

Mitä kannattaa pitää silmällä?

”Ensinnä, millaista lätkää Jukurit pelaa. Onko se niin puolustavaa kuin odotetaan.

”Toiseksi, Topi Nättinen on yhden kauden Mikkelissä lainassa . Hän on mielenkiintoinen, lahjakas pelaaja - miten isoon rooliin hän nousee.

”Kolmanneksi, miten mikkeliläinen yleisö vastaa. Monta vuotta on puhuttu ja odotettu. Kestääkö innostus? Kotiotteluihin pitäisi saada 2700 katsojan keskiarvo. Tuhannen kausikortin tavoite on kyllä täyttymässä.”