Laiturilla Mökkikirje

Kangasniemeltä makkaroita koko maakuntaan


Tiesitkö, että Roinilan Aromilihan tuotteet valmistetaan kaikki Kangasniemellä ja että yrityksen liikkuvilla myymälöillä on 73 pysäkkiä?

”Tuore, kotimainen raaka-aine ja pienet tuotantomäärät käsityönä”, luettelee makkaramestari Sami Ohra-aho Roinilan Aromilihan makkaroiden vahvuuksia. ”Kesän hittejä ovat olleet RoinilaRoihu ja RoinilaRilli, mausteisempi chorizo ja perinteisempi grillimakkara.”

Makkaramestarin omia herkkuja ovat mausteiset makkarat, lihapitoisuudeltaan korkeita, pientuottajien käsityön taidonnäytteitä. 

Makkaroiden lisänä hän yleensä tarjoaa tuoreita kasviksia ja perunasalaattia.

Grilli pysyy kuumana myös syksyn saapuessa. Mitä lihaa ehdotat nyt grilliin? ”Keskirasvaisia lihoja kuten kassleria ja naudan entrecotea.”

Makkaramestarilla itsellään on kolme ydinneuvoa kotikokille ja grillaajalle: ”Kunnon suola, tiukka alkulämpö ja sen jälkeen pitkä kypsennys matalassa lämmössä…"

Roinilan Aromiliha, Lastutie 3, Kangasniemi.  Roinilan tuotteita löydät useista vähittäiskaupoista ympäri maakuntaa tai kiertävistä lihatiskeistä, joiden aikataulut ovat täällä: http://aromiliha.fi/myyntiautot/