+358 44 794 5669 matkailu@mikkeli.fi

Saimaalla hyvä on maailman parasta

D.O. Saimaa -tuotteet ovat tae Saimaan parhaasta laadusta

Kuva: Museovirasto

Saimaalla hyvä on maailman parasta

Saimaalla erikoistutaan hyvään ruokaan vuosisataisella perinteellä. Siihen ovat seudun kartanoiden keittiöt sekä pientilojen talonpoikainen ruokakulttuuri luoneet omaleimaisen makumaailman. Pääosassa ovat puhtaiden metsien ja järvien antimet, kasvikset ja juurekset ja viljelijöiden tuotteet. Niiden parhaudesta kertoo myös D.O. Saimaa (Designation of Origin) -alkuperä- ja laatumerkki. Nauttiessasi D.O. Saimaa -ruokatuotteita, tiedät tekeväsi laadukkaan, herkullisen ja eettisen valinnan. Tervetuloa nauttimaan aidoista, Saimaan alueen parhaimmista mauista seudun ruokapöytiin! 

D.O. Saimaa suosittelee juuri nyt

We support -ravintoloissa nautit D.O. Saimaa -herkuista

D.O. Saimaa -tuotteissa maistuu Saimaan seudun omaleimaisuus. Ne ovat hienoja esimerkkejä Saimaan ruoka- ja kulttuuriperinnöstä ja alueen omista erikoisuuksista. D.O. Saimaa -herkkuja voit nauttia monissa seudun ravintoloissa.  

Ruokatapahtumia Mikkelin seudulla

Osta D.O. Saimaa -tuotteita

D.O. Saimaa -elintarvikkeet ovat laadukkaita erikoistuotteita, joiden tuottajat panostavat laatuun, läpinäkyvyyteen, ekologisuuteen ja herkullisuuteen.Tuotteissa näkyy ja maistuu heidän tarinansa ja käsityönsä jälki. 

Mikkelissä voit ostaa D.O. Saimaa -tuotteita:
 
Kenkäveron Myymälän D.O. Saimaa Shopista 
Heinäsaaren Herkkupuodista
Kauppakeskus Akselista

Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria juhlistetaan uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä. Taste Saimaa on itäisen Suomen ruuan, kulttuurin ja perinteiden herkullinen liitto. D.O. Saimaa on vahva osa tätä kokonaisuutta.

D.O. Saimaa on 100% hyvää Saimaalta!

Tutustu D.O. Saimaa -alkuperä- ja laaatumerkkiin, D.O. Saimaa -tuottajiin ja heidän laatutuotteisiinsa. Poimi myös parhaat D.O. Saimaa -reseptit ja kokkaa herkkuannokset Chef of D.O. Saimaa -tyyliin