LAPSIPERHEEN MIKKELI ON...


Mökkikirje 1/2015 | Kirjoittaja: Seppo Toivonen


VISULAHTI JA MELONTARETKI

"Ehdoton kesän kohde aurinkoisena päivänä on Visulahti, jossa riittää tekemistä koko päiväksi.  Mikkelin keskustasta löytyy hyvät kaupat myös vaatehankintoihin, kauppakeskus Stella on suosikkini. Joka kesä täytyy käydä ainakin kerran Kenkäverossa sekä Tertin kartanossa, molemmissa loistavat ruuat ja aina sieltä jotain muutakin tarttuu matkaan. Kenkäveroa lähes vastapäätä on Mikkelipuisto, myös hieno paikka." 

"Anttolasta matkalla Puumalaan on hienoja rantoja välipulahduksille kuumana päivänä, mutta ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka on Sahanlahti. Viimeksi käytiin vain kahvilla, mutta kuuleman mukaan myös ruoka on hyvää. Puumalan keskustassa ravintola Satamasta saa hyvää ruokaa ja isolla terassilla viihtyisi varmaan pidempääkin. Ensi kesäksi ravintolaan on valmistunut myös kattoterassi, josta ainakin nettisivujen mukaan on hulppeat näkymät. Puumalan silta on huikea."

"Anttolassa vietämme luonnollisesti eniten aikaa mökillä, mutta tekemistä riittää kyllä mökin ulkopuolellakin.  Kesäpäivän tekemistä on myös melonta upeissa järvimaisemissa, kanootin ja kartan saa vuokralle Anttolan satamasta opas Tiinalta, lisätietoja www.guidetiina.fi. Anttolassa kaupassa käynnin ohella tulee lähes aina piipahdettua ravintola Poijussa, josta virkistävien juomien ohella saa myös hyviä salaatteja ja hampurilaisia. Anttolanhovin lounaspöytä on kokeilemisen arvoinen." 

Leea Mattila, kesäanttolalainen


FUTISTA, KIRJASTOJA JA VOHVELEITA

"Anttolassa on loistavat lenkkimaastot ja mahtavat mahdollisuudet kanoottiretkeilyyn! Anttolan futiskenttä on todella hyvä, olemme käyneet siellä treenaamassa monta kertaa, vieressä on hyvä pururata. Olen käynyt itseäni hemmottelemassa sekä Anttolanhovissa että Anttolan keskustan Rinteen hoitolassa, voin lämpimästi suositella molempia. Anttolan ja Mikkelin kirjastot ovat hyviä.  Mikkelin keskustan vaatekaupoista Chriss, Kekäle ja Sokos ovat hyviä, Carlssonilta saa tosi hyviä urheilu- ja retkeilyvarusteita & vaatteita. Lattemammoille sopii Kenkäveron rantakahvila. Kerran olemme käyneet sataman laivaravintoloissa, siellä oli hyvä iltameno.  Lapset ja mieheni Mikko pitivät kovasti Naisvuoren kahvilan vohveleista Kuntokeskus Fressiä ajattelin kokeilla tänä kesänä."

Miriikka Laakkonen, kesäanttolalainen