Laiturilla Mökkikirje


Mökkikirje 7/2017

Pääkirjoitus:
Miten aika kuluu mummolassa?
Stadiumissa liikutaan ja liikututaan
Maaliskuussa valmistuva Mikkelin suurhalli tarjoaa yleisurheilua, palloilua, konsertteja…
Syystyöt puutarhassa
Aloita ajoissa, mutta muista myös nauttia, neuvoo Mari Liimatainen Vanhasta Kilkkilästä.
Golfia konkareille ja aloittelijoille
Mikkelin seudulla löytyy golfia joka makuun.
Käsin tehtyä, tunteella
Intohimoisen keräilijän kokoelma rintamalla tehtyjä muisto- ja tarve-esineitä.
Kaksi Markusta yhdessä keittiössä
Wehmaisten uusi Deli&Deco


Mökkiläisen menovinkit:

Asuntomessut –13.8.
Rakentajat, sisustajat ja uteliaat ideoita metsästämässä.
Anttolan Poiju –26.8.
Rantaterassin burgereita
Siltakemmakat 2.–5.8 Puumalassa
Matista & Teposta Irinaan ja Jenni Vartiaiseen
Ilokuvafestivaali 3.–6.8. Mäntyharjulla
Neljä päivää kohottavia elokuvia
Jurassic Rock ja Piknik 4.–6.8. Mikkelissä
Rock nuorille, piknik perheille
Rapu ja Muikku 11.–12.8. Mikkelissä
Nyt myös SUUURI rapujuhla
Kirjakemmakat 18.–20.8. Puumalassa
Ei paperin makuinen
Salainen osoite
Kyllä maistui!
Kuukauden kuva
Studionäyttelyssä uusia teoksia
Historiaa ja lähiruokaa
Ravintola Lumo Mikkelin vanhassa työväentalossa

Ensi maaliskuusta lähtien

STADIUMISSA LIIKUTAAN JA LIIKUTUTAAN

Mökkikirje heinäkuu 2017 | Kirjoittanut: Seppo Toivonen


Saimaa Stadiumi Kalevankankaalla, raviradan ja jäähallien tuntumassa, on noussut  20 metrin harjakorkeuteensa. Maaliskuussa siinä aloittaa toimintansa ”keidas liikunnalle ja hyvinvoinnille, kotipaikka kulttuurille ja maailmanluokan tapahtumille”, kerrotaan verkkosivuilla. Mitä se tarkoittaa, mitä tiloja sinne tulee? ”

"Stadiumi tuo Mikkeliin lisää kaivattua sisäliikuntatilaa ja mahdollisuuden järjestää sisällä suuria yleisötapahtumia laadukkaassa ympäristössä. Sille haetaan laajaa käyttäjäkuntaa,” sanoo toimitusjohtaja Timo Welsby. ”Lisäksi hallilla tavoitellaan kaupungin tunnettuuden lisäämistä eli paikkaa, jossa voidaan järjestää suuria yleisötapahtumia ja jossa on myös lomalaisia ja matkailijoita kiinnostavaa tekemistä.”

Hengauspaikka nuorille ja perheille

”Pääsisäänkäynnistä tullaan tilavaan aulaan, joka on paljon tyylikkäämpi kuin urheiluhalleissa. Siitä voisi tulla hengauspaikka nuorille ja perheille. Tärkein tila on suuri, 5200 neliömetrin halli, jota voidaan käyttää yleisurheiluun, palloiluun, voimisteluun, messuihin ja suuriiin konsertteihin. Lisäksi rakennetaan yli 1000 neliömetrin viihdeliikuntatila, jossa on liikkumaan houkuttelevia laitteita lapsille, nuorille ja perheille. Rakennukseen tulee myös ammattikorkeakoulun hyvinvointilaboratoriotilat ja liiketiloja.”

Stadiumin omistajat ovat Mikkelin kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Suomen Nuoriso-opisto, joka toimii Mikkelin Paukkulassa. Sekä kaupunki että  ammattikorkeakoulu tarvitsevat lisää sisäliikuntatiloja. Ja ammattikorkeakoulu, joka suuntautuu entistä enemmän hyvinvointikoulutukseen, haluaa tilat, joissa normaaliväestöä voidaan tutkia ja testata. ”Esimerkiksi liikeanalyysejä voidaan siellä tehdä virtuaalisessa  testausympäristössä ja liikuntatilassa.”

Pelejä, voimistelua, balettia, konsertteja…

Welsby on erityisen ylpeä helposti muunneltavasta hallista. ”Iso tila saadaan konserttimoodiin muutamassa tunnissa. Esiintymislava voidaan rakentaa yön aikana, nostaa nostureilla kattoon päiväksi, jolloin halli voi olla vielä liikuntakäytössä. Illaksi se lasketaan alas ja katsomo pannaan paikoilleen. Saliin saadaan 4000 istumapaikkaa.”

Tila sopii kevyen  musiikin konserteille tai vaikkapa isolle baletille, joka ei mahdu Mikaelin lavalle. Halli on jo niin iso, että esim. balettia varten se voidaan jakaa ääntä eristävällä väliverholla.

Viihdeliikuntapuistossa on aina tekemistä

Suuret yleisötapahtumat palvelevat matkailua. Niiden lisäksi pitää päivittäin olla jotakin sellaista, joka kiinnostaa viitostien kulkijoita. Viihdeliikuntapuisto kiipeilyseinineen toimii sellaisena. Sen toinen tehtävä on olla matalan kynnyksen liikuntapaikka sellaisille nuorille, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa, ”vetovoimainen syy tulla Stadiumiin”.

Kahdeksan kaupunkia ja puoli miljoonaa ihmistä

Monitoimihallin tarpeesta tehdyn selvityksen mukaan sadan kilometrin säteellä Saimaa Stadiumista on kahdeksan kaupunkia, joissa asuu yhteensä lähes puoli miljoonaa ihmistä. Lähimmissä kaupuneissa ei ole yhtä vetovoimaisia tiloja. ”Lähimpiä kilpailijoita ovat Jyväskylän Paviljonki ja Lahden Suurhalli. Tämä on niitä uudempi ja sitä kautta paremmin varustettu. Paviljonki on matalampi ja Suurhalli on kaarihalli”, pohdiskelee Welsby.

Avajaisista megatapahtuma

Avajaiset pidetään maaliskuun puolivälissä. ”Ne ovat iso haaste. Haluamme  näyttää Stadiumin monipuolisuuden ja houkuttelevuuden, että se on meille kaikille eikä yhdelle kohderyhmälle. Ehkä järjestämme monivaiheiset avajaiset. Tunnuslause voisi olla: ”Elämysten avulla – siellä liikutaan, siellä liikututaan.”

Markkinointi on jo aloitettu mm. Asuntomessuilla. ”Siellä avataan Stadiumin asiakasklubi, jonka kautta saa tietoa tulevista tapahtumista ja erikoisetuja. Uskon että voimme saada tuhansia klubilaisia, joiden avulla saadaan lentävä lähtö toimintaan.”

saimaastadiumi.fi