Laiturilla Mökkikirje


Mökkikirje 7/2017

Pääkirjoitus:
Miten aika kuluu mummolassa?
Stadiumissa liikutaan ja liikututaan
Maaliskuussa valmistuva Mikkelin suurhalli tarjoaa yleisurheilua, palloilua, konsertteja…
Syystyöt puutarhassa
Aloita ajoissa, mutta muista myös nauttia, neuvoo Mari Liimatainen Vanhasta Kilkkilästä.
Golfia konkareille ja aloittelijoille
Mikkelin seudulla löytyy golfia joka makuun.
Käsin tehtyä, tunteella
Intohimoisen keräilijän kokoelma rintamalla tehtyjä muisto- ja tarve-esineitä.
Kaksi Markusta yhdessä keittiössä
Wehmaisten uusi Deli&Deco


Mökkiläisen menovinkit:

Asuntomessut –13.8.
Rakentajat, sisustajat ja uteliaat ideoita metsästämässä.
Anttolan Poiju –26.8.
Rantaterassin burgereita
Siltakemmakat 2.–5.8 Puumalassa
Matista & Teposta Irinaan ja Jenni Vartiaiseen
Ilokuvafestivaali 3.–6.8. Mäntyharjulla
Neljä päivää kohottavia elokuvia
Jurassic Rock ja Piknik 4.–6.8. Mikkelissä
Rock nuorille, piknik perheille
Rapu ja Muikku 11.–12.8. Mikkelissä
Nyt myös SUUURI rapujuhla
Kirjakemmakat 18.–20.8. Puumalassa
Ei paperin makuinen
Salainen osoite
Kyllä maistui!
Kuukauden kuva
Studionäyttelyssä uusia teoksia
Historiaa ja lähiruokaa
Ravintola Lumo Mikkelin vanhassa työväentalossa

ANNILASSA GOLFATAAN NAUTISKELLEN

Mökkikirje heinäkuu 2017 | Kirjoittanut: Seppo Toivonen


Anneli Kaikkosen vanhemmat luopuivat perinteisestä maanviljelystä 27 vuotta sitten. Annilan kartanon vilja- ja sokerijuurikaspeltojen paikalle tehtiin golfkenttä. ”Viidennentoista väylän alueella oli perunamaa ja neljännentoista väylän paikalla soramonttu,” muistelee Annilan golfkeskuksen toiminnanjohtaja  Anneli Kaikkonen aikaa, jolloin kesät vielä kuluivat juurikaspeltoja harventaen. Myös suurin osa metsästä raivattiin golfväyliksi. Tilan vanhasta toiminnasta säilytettiin vain maatilamajoitus, joka sai asiakkaita golfaajista.

Porrassalmen taistelupaikan ja Kyyhkylän kartanon naapurissa Golf-Porrassalmi on kasvanut 900 jäsenen seuraksi ja pitänyt pintansa paremmin kuin monet muut niistä kymmenistä kentistä, joita noina vuosina rakennettiin eri puolille Suomea. Toiminnanjohtajan arvion mukaan ”meidän vahvuutemme on sijainti. Tämä on ainoa 18 reiän täysimittainen rata lähes sadan kilometrin säteellä. Joroisissa, Kouvolassa ja Jyväskylässä taitavat olla lähimmät.”

Loma-asukkaat ja seniorit dominoivat

Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää odottelee vellikellon lähtömerkkiä  päivän kutsukilpailuun. ”Rata ei ole vaikeimmasta eikä helpoimmasta päästä ja miljöö on kiva. Golf kuuluu kesän kuntoiluun siinä missä pyöräily ja hölkkä.”

Annila ei ole virallinen kilparata eikä sellaiseksi pyrikään. Kilpailun tuomarina toimivan Seppo Jantusen sanojen mukaan ”Annilan  tavaramerkki on leppoisa tunnelma, kaunis ympäristö ja rento asenne. Yli puolet jäsenistä on senioreita. Loma-asukkaita on monta sataa ja kesällä täällä käy paljon matkalaisia, jotka pysähtyvät pelaamaan.”  

Mielenkiintoisia mahdollisuuksia golfin oppimiseen ja harrastamiseen on Mikkelin alueella muitakin. Alkeiskursseja järjestetään mm. Puumalassa, missä pääsee golfaamaan ilman green cardia, jos seurueessa on yksi kortinhaltija. Green card -kursseja järjestävät myös Annila ja kunnallinen Mikkelin Golf.

Yhden miehen intohimo tarttui

Aivan oma lukunsa on Väntti Golf Mäntyharjun Toivolassa.

”Väntissä golf on halvempaa kuin sauvakävely,” on Kyösti Ollikaisen tunnuslause. Kenttä on ilmainen, sinne ei tarvitse ilmoittautua, välineitä saa lainata ilmaiseksi.

Alkusysäyksenä olivat kirpputorilta vuonna 2008 ostetut mailat ja niillä aloitetut lyöntiharjoitukset.  Ollikainen hurahti täysin. ”Lyöntiharjoituksille ei enää loppukesästä riittänyt yksi lippu pellonkulmassa, vaan lisää väyliä oli saatava,” kerrotaan Väntin verkkosivuilla.

Ollikainen on rakentanut vanhan kotitilansa maille 18 väylän ja 10 viheriön golfkentän. Kentästä on tullut suosittu. Vieraskirja täyttyy vuodessa, vaikka kaikki eivät joka kerta kirjaudu,” sanoo Ollikainen. ”Meillä on pitkä kausi, vähälumisena talvena lanataan väylät. Viime vuonna oli ehkä 6000 käyntiä.

 
”Olet tervetullut koska tahansa. Et tarvitse muuta kuin avoimen mielen, Väntti Golfista saat kaiken muun; lainamailat, pallot, kärryt, bägit, teet ja opastustakin saat vakikävijöiltä. Koska kenttä on pienehkö ja samoille viheriöille pelataan eri suunnasta huolehdi omasta ja muiden turvallisuudesta. Väntti Golfissa pelaat aina omalla vastuulla.”   

Tarkemmat tiedot golfkenttien aukioloajoista, hinnoista, opetuksesta ja etiketistä verkkosivuilla:

annilangolfkeskus.fi
vänttigolf.fi
puumalagolf.fi
mikkelingolf.fi