Sahanlahti Resort


Lietvedentie 830, 52200 Puumala
+358 (0)40 7799 896
sales@sahanlahtiresort.fi
http://www.sahanlahtiresort.fi/

Maineikas matkailukeskus Sahanlahti sijaitsee Saimaan saaristokunta Puumalassa Saimaan rannalla, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Mikkelistä Saimaan kauneimman matkailutien varrella. Sahanlahdessa vanha ja uusi kohtaavat. Ainutlaatuinen, 1700-luvulta peräisin oleva, historiallinen sahamiljöö henkii menneiden aikojen tunnelmaa. Sahanlahdesta Saimaalle avautuva näköala on henkeäsalpaava kokemus, Suomen kauneimmaksi terassimaisemaksi tituleerattu näkymä.

Majoitus

Sahanlahdessa majoitut kodikkaasti kosken kupeessa sijaitsevissa Sahankylän villoissa (5kpl), joista näkymät Saimaalle. Villat ovat 1-5 hengen villoja, joista osassa on oma sauna tai Väentupa hotellin järvenrantahuoneissa (9kpl) ja sviitissä (1kpl). Alueella on myös 3 perinteistä aittaa, pieni uniikki leirintäalue ja palkittu vierasvenesatama. 2km päässä Sahanlahdesta sijaitsee lisäksi Kuoreksenniemen alue, jossa on 4 kuuden hengen villaa ja 3 rivitalohuoneistoa aivan Saimaan rannassa. 

Aktiviteetit

Kolme erilaista saunaa (ja talvisin jääsauna), kylpytynnyrit, uimaranta, tenniskenttä, rantalentiskenttä, sup-laudat, soutuveneet, kanootit, polkupyörät, grillipaikat, pakopelihuone ja pihapelit takaavat viihtyisän päivän Sahanlahden alueella. Talvisin vuokrattavissa on mm.lumikenkiä ja retkiluistimia.   

Ravintolat

Sahanlahdessa käsin tehty lähiruoka on kunnia-asia. Haluamme tarjota vieraillemme hyvää palvelua ja maakunnan parhaita makupaloja. Sahanlahti on palkittu Etelä-Savon vuoden 2014 ruokamatkailuyrityksenä. Lisäksi vuonna 2019 Saimaa Gastronomy verkoston yhteiset ruokaviikonloput palkittiin Suomen parhaana ruokamatkailutekona. 

Ravintola koskivahdissa nautit lähiruoasta varhaisesta aamiaisesta, illan ala carte serviisiin saakka. Koskivahti on juhlava tila maisematerasseineen myös erilaisille tilaisuuksille. Kesäkaudella aamiainen klo 8-11, lounas/brunssi klo 12-15 ja ala carte klo 15 alkaen. Muuna ainaka palvelemme ennakkotilauksesta pieniä ja suuria seurueita. Aamiainen saatavilla majoituksen yhteydessä ympäri vuoden. 

Rantamakasiini –kesäravintolassa laavakivigrillin ritilöiltä valmistuu mehukkaat naudanlihaburgerit ja villit kalaburgerit paikallisesta järvikalasta sekä tietysti parhaat kasvisburgerit. Virkistävät juomat, rento ympäristö ja kesän musiikkitarjonta takaavat viihtyvyyden.

Elämysravintola Pajapirtti on persoonallinen paikka järjestää ympärivuotisesti mieleenpainuvimmat yksityistilaisuudet. Hirsiset seinät ja avotulisija luo tunnelmaa juhliin, illanistujaisiin ja lounashetkiin. Tila soveltuu 12-55 hengen ryhmille.   

Sahanlahdessa on erilaisia kokoustiloja, saunoja ja luontoaktiviteetteja.
(Kokoustilat 2-280 hengen seurueille).  

Niskalammen uniikki puusauna, savusauna ja perinteinen tilava sähkösauna sekä 2 kylpytynnyriä rentouttavat. 
 

Olemme avoinna ympäri vuoden! -majoitukset ja tilaisuudet varattavissa ympärivuotisesti. 
Ravintolamme on avoinna myös juhlapäivinä, kuten äitien- ja isänpäivänä. 

Savusaunaan


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
+ 358 40 779 9896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Nauti savusaunan leppoisista löylyistä ja paljuile tuikkivan tähtitaivaan alla Saimaan rannalla

Ryhmäkoko:    1-20 (paljuun mahtuu 6-8 henkeä kerrallaan)
Saatavuus:       Ympäri vuoden
Hinta:               290 € / savusauna,  150 € / yksi palju tai 250 € / kaksi,. Pyyhkeet 2 €/kpl
Sisältyy:          Lämmittetty sauna, Artturin puku- ja pesuhuoneet, terassi saimaan näkymällä ja kuumat paljut valintanne mukaan
Lisäpalvelut:   Virvoitusjuomat ja makkaraa kiukaalla paistettavaski 10 €/hlö (sauna on anniskelualuetta, tilauksesta myös oluet etc) 

Varaukset:        Sahanlahti Resort, sales@sahanlahtiresort.fi, tel. +358 (0)40 779 9896

Parhaat päätökset paljussa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 Puumala
040 7799 896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Parhaat päätökset paljussa

Sahanlahden saunarakennus Artturi tarjoaa rennon kokousympäristön tärkeille päätöksille. Artturissa yhteisen kokous- ja oleskelutilan lisäksi on perinteinen savusauna ja sähkösauna sekä kaksi kylpytynnyriä tähtitaivaan alla. Viereisessä elämysravintola Pajapirtissä avotulella valmistettu illallinen päättää herkullisesti onnistuneen palaveripäivän tai voit nauttia purtavasta saunomisen lomassa.

Paljupalaverin resepti koostuu saunarakennus Artturin kokoustiloista, savusaunasta ja kylpytynnyreistä sekä maittavasta lähiruoasta ja makeista unista luonnon hiljaisuudessa.
Hinta sisältää em. lisäksi tulokahvit ja itse leivottua suolapalaa, iltapäiväkahvit ja makean herkun sekä illallisen Pajapirtissä tai Artturissa. Majoitus Sahankylän villoissa tai hotelli Väentuvassa ja herkullinen aamiainen ravintola Koskivahdissa.

Paketin kesto
1 vrk

Voimassa
Varaustilanteen mukaan 2019

Hinnat
139 € / henkilö 2 hengen huoneessa

Ryhmän koko
maksimi 20 henkilöä

Varausehdot
Henkilömäärän vahvistus 7 vrk ennen tilaisuutta

Tiedustelut ja varaukset
Sahanlahti Resort
Lietvedentie 830
52200 Puumala
puh. 040 7799 896

sales@sahanlahtiresort.fi
www.sahanlahtiresort.fi

Luonnollista hyvinvointia työkavereiden kanssa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 Puumala
407799896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Luonnossa liikkuminen ja yhdessä uusien asioiden kokeminen virkeystasoa ja laskee stressitasoa. 

Sahanlahden upeat maisemat muuntuvat moneen mukavaan yhdessä tekemiseen. 

Luonnollisen hyvinvoinnin päivä voisi olla esimerkiksi: 

klo 9.00 Saapuminen Sahanlahteen ja tuoreet aamukahvit juuri jauhetuista luomupavuista / haudutettu tee TeaHouse of Wehmaisin hurmaavista teelaaduista sekä keittiömestarin pieni aamiaispurtava ja smoothieshotti kartanomaisessa Koskivahti ravintolassa

klo 9.30 Vaihdetaan varusteet ja lähdetään luonnon omalle kuntosalille 

klo 10.00 Kuntoilua kosken kainalossa
Lämmitellään kävellen Saimaan rantaa. Pysähdytään kosken partaalle ja hyödynnetään luontoa ja ympäristöä kuntosalinamme. Tehdään perinteisiä lihaskuntoliikkeitä luonnon tarjoamilla välineillä. Harjoituksissa hyödynnetään mm. kiviä, puita, portaita ja penkkejä. Lopuksi venytellään ja verrytellään lihakset. 

klo 11.00 Tunnelmallisen Pajapirtti ravintolan lämmössä, takkatulen äärellä nautitaan Puumalan lohesta valmistetusta keitosta ja talon uunituoreista leivistä. Jälkiruuaksi paistetaan itse avotulella letut ja herkutellaan ne kermavaahdon ja lähimetsän marjahillon kera. 

klo 12.30 Sahakylän mittelöt
Kisaillaan leikkimielellä vanhan Sahamiljöön maastossa. Lajeina mm. pöllinsahaus, naulan tarkkuusvasarointi, vanhojen esineiden tunnistaminen…

klo 13.30 Nuotiolla
Istahdetaan yhdessä Sahanlahden tunnelmallisella kodalle, nuotion äärelle.
Hiljennytään aistimaan ympäristö ja tulen ritinä. Suljetaan silmät ja avataan aistit.
Tehdään ohjaajan opastuksella rentoutumisharjoituksia ja harjoitellaan läsnäoloa.
Harjoituksia voit näillä opeilla tehdä jatkossa myös omassa tutussa ympäristössäsi.

klo 14.30 Nautitaan nokipannukahvit ja teet sekä perinteiset korvapuustit nuotion äärellä ja kerrataan päivän puuhat 

klo 15.00 Kotimatkalle luonnollisen kepein askelin

Pyydä tarjous omalle porukallesi!

Kokous tarinoiden synnyinsijoilla -kirjailija Elsa Heporaudan lapsuudenkodissa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 Puumala
407799896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Sahanlahti on vanha sahayhdyskunta, joka syntyi 1740-luvulla perustetun, nykyisin jo hävinneen, vesisahan ympärille. Saha tunnettiin Puumalan eli Miettulan sahana ja maakunnassa siitä käytettiin nimitystä Puumalan ruukki. Kyseessä on yksi Saimaan alueen vanhimmista sahalaitoksista.

Nykyinen kartanomainen vastaanotto- ja ravintolarakennus Koskivahti rakennettiin aikanaan sahanvalttarin (sahan johtajan) taloksi. Sahatyöläiset perheineen asuivat kosken molemmin puolin rakennetuissa mökeissä. 

Elsa Heporauta (1883-1960)

Kirjailija Elsa Heporauta syntyi Sahanvalttari Johan Koposen tyttärenä. Kalevalaisten naisten ja Kalevala Korun perustajana tunnettu Elsa vietti lapsuutensa Sahanlahdessa. Myös hänen häitään juhlittiin Sahalla. Moninainen kulttuurivaikuttaja, joka on kertonut Ursula Keivaara – nimisissä kirjoissaan lapsuusmuistoistaan, oli avarakatseinen ja hyväsydäminen läheisten auttaja.

Tule viettämään kokouspäivä inspiroivien tarinoiden äärelle!

Esimerkkiaikataulu ja ohjelma

klo 9.00 Saapuminen Sahanlahteen ja tuoreet aamukahvit juuri jauhetuista luomupavuista / haudutettu tee TeaHouse of Wehmaisin hurmaavista teelaaduista sekä keittiömestarin pieni aamiaispurtava sahanvalttarin virka-asunnossa, Elsa Heporaudan synnyinkodissa 

klo 9.30 Siirrytään talon vintille, jossa kokoustetaan rennosti villasukat jalassa (tämä uusi rennompi kokoustila valmistuu joulukuussa 2016) 

klo 12.00 Lounas alakerran Koskivahti ravintolassa lähialueen parhaista raaka-aineista. 
klo 13.00 Elsa Heporaudan käsikirjoitettu rooliopastus Sahanlahden historiaan ja Elsan lapsuuteen. Kuullaan tarinoita menneistä ajoista ja lapsuudesta tässä talossa. Tunnelmoidaan ja aistitaan minkälainen paikka Sahanlahti oli 1800-luvulla. 

klo 14.00 Kokous jatkuu vintillä 

klo 15.30 Tuoreet päiväkahvit juuri jauhetuista luomupavuista / haudutettu tee TeaHouse of Wehmaisin hurmaavista teelaaduista sekä Elsa Heporaudan pullaresptillä leivottu tuore nisu. 

klo 16.00 Paluumatkalle mukana repullinen tarinoita. 

Varaa nyt väellesi inspiroiva päivä!

Parhaat päätökset paljussa -iltakokous


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 Puumala
+358 (0)40 7799 896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Parhaat päätökset saatetaan tehdä paljussa istuen!

Artturi saunarakennuksessa on tilava kokoustila av –välineineen ja kaksi saunaa. Sähkö– ja savusaunan yhteisellä Saimaan puoleisella terassilla on kaksi upotettua kylpytynnyriä, joista voiihailla maisemia ja tähtitaivaan tuiketta. Virallinen osuus voidaan palaveerata pöydän äärellä ja jälkipuheet keskustella kylpytynnyrissä tai savusaunan lauteilla. Yhteiseen tilaan toimitamme herkullista saunapurtavaa.

Iltakokous alk. 42 € / henkilö

Matkalla Saimaan Saaristossa -Parasta Puumalassa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
40 7799 896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Tervetuloa Puumalan saaristoon nauttimaan kiireettömästä kesäpäivästä Saimaalla. Historiaa, kulttuurielämyksiä, sisävesiristeily, maistuvaa lähiruokaa, saaristolaistarinoita... Tule ja anna aistien viedä.

MATKALLA SAIMAAN SAARISTOSSA - paketti

klo 11.00 Saapuminen Okkolaan, Niinisaareen. Talon emännän tervehdyssanat, maistuva lähiruokalounasbuffet sekä tarinoita kerrottavaksi

klo 12.30  Kyläsepän työnäytös ja Hanhiniityn esittely naapuritilalla.  

klo 14.00 Risteily m/s Kaunis Veeralla Niinisaaresta Sahanlahteen (1,5 h)

klo 15.30 Saapuminen Sahanlahden sahamiljööseen. Päiväkahvit.
Rooliopastus Sahanlahden historiaan. Kalevala Korun perustajan Elsa Heporaudan emännöimänä, jonka synnyinkoti Sahanlahti on. (30-40 min.)

Hinta alk. 48 €/ hlö 
Retken voi aloittaa myös Sahanlahdesta. Päivä on muokattavissa oman aikataulun mukaan ja yhdistettävissä Sahanlahden kesäteatterin ohjelmistoonkin.
 

KOHTEET REITIN VARRELLA:

1. KAUNIS MAISEMATIE
Mukavia jaloittelupaikkoja, kesäkioskeja sekä uskomattoman upea Saimaa maisema

2. SAHANLAHDEN SAHAMILJÖÖ
Kalevala Korun perustajan Elsa Heporaudan syntymäkoti ja vanhan sahateollisuusmiljöön historian havinaa. Palveluksessanne Ravintola Koskivahti, Rantamakasiini ja Pajapirtti. Kesäisin paikallisista mauista ja lähiraaka-aineista loihdittu lounas päivittäin. Tämän kesän uutuutena katettu kesäteatteri. Yöpyjille Sahankylän villat, Väentupa hotelli ja kesäaitat. Savusauna lämpiää tilauksesta.
Etelä-Savon vuoden ruokamatkailuyritys 2014. 
Sahanlahti Resort |Lietvedentie 830, Puumala 
Puh. 040 7799 896 | sales@sahanlahtiresort.fi 
www. sahanlahtiresort.fi

3. m/s KAUNIS VEERA MAISEMARISTEILYT
sinisellä Saimaalla, www.ms-kaunisveera.fi

4. OKKOLA | LOMAMÖKIT | RAVINTOLA NIINIPUU
Vanhaan navettaan restauroitu Ravintola Niinipuu tarjoaa korkealaatuisista raaka-aineista valmistettuja paikallisia herkkuja. Emännän pitopöytä on katettu idyllisessä Niinipuun Vintissä kesäisin. Yöpyjille on tarjolla uniikkeja lomamökkejä saunoineen ja omine rantoineen. Etelä-Savon vuoden matkailuyritys 2016. 
Paula ja Heikki Okkola|Ylössaarentie 35, Puumala    Puh. 0500 259 378 | paula@okkola.fi
www.okkola.fi

5. HANHINIITYN PAJA
Hanhiniityn Pajalla pääsee seuraamaan kuinka rauta taipuu tekijän käsissä. Hanhiniitty järjestää myös opastettuja luonto- ja melontaretkiä ryhmille.
Hanhiniityn Paja | Ylössaarentie 84, Puumala
040 740 1831 |martti@hanhiniitty.fi
www.goosemeadow.com

Lisäksi retkeen on mahdollista yhdistää opastettu kierros museotilalla (1h) 

6. LIEHTALANNIEMEN MUSEOTILA
Museotilalla aika pysähtyy. Saaristoluonnon lumossa voi rauhoittua tai kuunnella opaspehtoorin tarinoita tilan viimeisimmästä asukkaasta, Liehtalan Jallusta. Tilan rakennukset 1800- ja 1900-luvuilta.
www.puumala.fi

Saimaan Saaristokierros


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
0407799896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Pyöräilyretki Saimaan kauneimmissa maisemissa
- melo , pyöräile, patikoi  - ja nauti ainutlaatuisesta saaristolaisidyllistä 

SAHANLAHTI RESORT / OKKOLA | LOMAMÖKIT| RAVINTOLA NIINIPUU / HANHINIITYN PAJA  / OPAS TIINA / NESTORINRANTA

TIEDOT 
Ryhmäkoko:     2-4 henkilöä 
Saatavuus:     Kesä-elokuu 2017
Palvelukieli:     Suomi, englanti 
Hinta:         alk. 590 € / henkilö

HINTA SISÄLTÄÄ 
Majoitukset aamiaisineen. Ohjelman mukaiset illalliset sekä lounaat/ retkieväät. Polkupyörät ja kypärät sekä kartan Rokansaaren retken Kuljetuksen veneellä Hurissaloon Taiga-retken & kanootit/kajakit.
Kahvitauot ja lounas Puumalassa/ Niinipuussa ovat omakustanteisia.

VARAUKSET:
Sahanlahti Resort Oy p. 0407799896, sales@sahanlahtiresort.fi 
TAI Nestorinranta p. 040 510 6208, info@nestorinranta.fi

____________________________________________________

RETKIOHJELMA:

PÄIVÄ 1.
klo 15.00 | Saapuminen Puumalaan, Sahanlahti Resortiin. Majoittuminen 2 hengen hotellihuoneeseen tai 2-4 hengen villaan. Saunomista ja uimista Niskalammen rantasaunalla, joka on perinteinen puilla lämpiävä sauna. Mahdollisuus vastantekoretkeen (sesongin mukaan). Illallinen sesonginmukaisesta lähiruuasta ravintola Koskivahdissa, josta on ainutlaatuiset näkymät Saimaalle.

PÄIVÄ 2. (32 km polkupyöräilyä) 
klo 8-11 | Aamiainen Sahanlahdessa. Aamiaisen lomassa kuullaan Sahanlahden värikäs historia vientisahasta ja 200 asukkaan kylästä matkailukeskukseksi. Alueella on koski puunuittoränneineen ja museo, joka kuvaa suomalaisten työläisten asutusta vuosikymmenten takaa. 
klo 13.00 | Lähtö Sahanlahden polkupyörillä kohti Puumalan idyllistä keskustaa 7 km (mahd. auto voi jäädä Sahanlahden parkkipaikalle) Tutustumista Puumalan kirkonkylään (mm. Bunkkeri, lasinpuhallusta Lasiruusussa, kaupat, kahvilat, ravintolat, satama, siltakahvila, risteilyt). Lounas kirkonkylällä tai ravintola Niinipuussa.
Saapuminen saaristotietä polkien Niinisaareen, jossa ravintola Niinipuu sijaitsee (10 km Puumalan keskustasta) ja tutustumista nähtävyyksiin ja palveluihin, kuten viinitila, sepänpaja, museotila, kirpputori. Matkalla on lossi. Illalla saapuminen Nestorinrantaan (15 km Niinisaaren Niinipuusta). Majoittuminen aittaan tai huoneeseen, saunomista, uimista ja kesäistä grillaamista suomalaiseen tapaan. Mahdollisuus omatoimiseen onkiretkeen. Illan aikana kuullaan tarinoita saaristolaiselämästä, Nestori Miikkulaisesta ja saimaannorpasta, joista Juha Vainio laulaa kappaleessa ”Vanhoja poikia viiksekkäitä”. Saimaannorppa asustaa näissä vesissä.

PÄIVÄ 3. | (12 km polkupyöräilyä) 
klo 10.00 | Aamiainen Nestorinrannassa 
klo 11.00 | Lähtö Rokansaareen katetulla moottoriveneellä, opastettu retki, jossa tutustutaan Rokansaaren luontoon ja kulttuurihistoriaan sekä syödään retkilounas, kesto ~4 tuntia, haluttaessa voi viettää aikaa myös pitempään. Saaressa on upea sisävesilaguuni ja hiekkarannat. Pyörät pakataan mukaan.
~ klo 15.00 | moottoriveneellä Rokansaaresta Hurissaloon, Saimaan kolmanneksi suurimpaan saareen. Pyöräilyä (2 km) Hurissalon kaupalle. Kaupalla on mahdollisuus kahvitaukoon (kahvila). Pyöräily Saimaan luontopalvelujen Opas Tiinan luontotilalle Pienniemen torpalle (noin 10 km kaupalta), matkan varrella on Rakokivet -luonnonnähtävyys, Suomen suurimmat siirtolohkareet.
~klo 18.00 | Saapuminen 1800 -luvulla rakennetulle kotoisalle Pienniemelle. 
Yhteismajoittuminen torppaan ja ruokaisa luomu-iltapala (retkieväät ovat valmiina torpalla). 
Saunomista ja avotulilla istumista. Tarinoiden kuulemista saaristolaiselämästä ennen ja nyt.
Metsän ja jylhien kalliovuorten tarinoita ja mystiikkaa.

PÄIVÄ 4. (16 km polkupyöräilyä) 
klo 9.00 | Yhteinen aamiainen torpalla klo 10.00 Lähtö opastetulle Taiga-retkelle 
Haukkovuoren maisemiin, sis. myös omatoimista melontaa, tarinoita Pienniemen 
niittykukkien saloista ja viisauksista. Tutustumista lampaisiin, kesto noin 2 tuntia 
~klo 12.00 | Lounastauko torpalla 
klo 14.00 | Lähtö pyöräillen kohti Sahanlahtea (matkan varrella Lietveden kioski 
ja Mörkinahon kahvila), matkalla voi lepäillä ja uida Pistohiekan hiekkarannoilla. 
Upea Lietveden maisematie kiemurtelee harjanteilla ja vesistö on läsnä. 
~klo 17.00 | Saapuminen Sahanlahteen. Majoittuminen 2h hotellihuoneeseen 
tai 2-4 hengen villaan. Iltaruokailu tunnelmallisessa Rantamakasiini ravintolassa 
(heinäkuussa keskiviikkoisin nuotiolauluilta ja perjantaisin tanssit).

PÄIVÄ 5. 
klo 8-11 | Aamiainen Sahanlahdessa 
klo 12.00 | Huoneiden luovutus. Kiitos matkasta!

Saunailta suomalaiseen tapaan


Hinta:

90 €

Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 Puumala
+358 (0)40 7799 896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Opastettu metsäretki ja perinteisen puulämmitteisen rantasaunan löylyt 

Retki lähimetsään, jossa kesäaikaan tehdään saunavastat. Tämän jälkeen nautitaan perinteisen puilla lämmitetyt saunan löylyistä Niskalammen rannalla. Saunalla kantovesi järvestä, joka lämmitetään perinteiseen tapaan padassa. Pulahtamaan virkistävään lampeen pääsee saunasta laskeutuvia portaita pitkin. Lisänä voi tilata saunalle saunamakkarat kiukaalla kypsennettäviksi ja tietysti saunajuomat. 

HINTA                                          90 € / ryhmä 1-5hlö, pyyhkeet 2 € kpl 

EXTRAT                                        Saunamakkarat ja juomat 10 € / henkilö 

SISÄLTÄÄ                                    ½-1h metsäretken, esilämmitetyn saunan 50min ja verot 

SOPII                                            Perheille, pariskunnille, yksin matkustaville 

KIELET                                         Suomi, englanti 

LOCATION                                   Sahanlahti Resort, Puumala, Mikkeli region, Saimaa district

KESTO                                         1,5-2 hours

SAATAVUUS                                ympärivuotisesti 

RYHMÄKOKO                               1-5

VARAUKSET                                Sahanlahti Resort, sales@sahanlahtiresort.fi,
tel. +358 (0)40 7799896

Saaristoelämyksiä Saimaalla – 4 päivän elämys Sahanlahdessa Puumalassa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
+ 358 40 779 9896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Koe unohtumattoima elämyksiä Saimaan kauneimmissa maisemissa Puumalan Sahanlahdessa ja sen monimuotoisessa saaristossa. Pyöräile, melo ja nauti metsän raikkaudesta, lämmitä savusauna, nauti sen lämmöstä ja yksinkertaisesti vain nauti suomen puhtaasta luonnosta ja rauhasta.
 

1. päivä. Saapuminen Sahanlahteen. Majoittuminen villoihin.

2. päivä.  Päivän retki alkaa aamiaisen jälkeen Sahanlahden idyllisestä sahamiljööstä, jossa saat käyttöösi polkupyörät ja muut pyöräilyvarusteet. Sahanlahdesta pyöräilemme ensiksi Puumalan kirkonkylään, jonne matkaa kertyy noin 7 kilometriä. Puumalassa nautimme sataman vilkkaasta kesätunnelmasta ja ihailemme maisemia Puumalan sillalta. Matka jatkuu idyllistä saaristotietä kohti Niinisaarta (noin 12 km), mihin pääsemme lautalla. Pysähdymme lounaalle Okkolan ravintola Niinipuuhun . Lounaan jälkeen siirrymme viereiselle Hanhiniityn tilalle, mistä melontaretki kohti Sahanlahtea alkaa. (noin 15 km). Heti melontaretken alussa pysähdymme Liehtalanniemen museotilalle, missä tilan pehtoori tutustuttaa meidät tilan värikkääseen historiaan ja sen paikalliseen kuuluisuuteen Liehtalan Jalluun. Museotilalla nautimme nokipannukahvit tikkupullan kera.  Liehtalanniemestä matkamme jatkuu kohti Sahanlahtea. Sahanlahdessa on mahdollisuus illalla saunoa  ja ruokailla viihtyisässä Rantamakasiinissa. 

3. päivä. Aamiaisen jälkeen lähdemme sauvakävelylle läheiseen metsään. Reitin varrelta löytyy niin vaikuttavia jääkauden aikaisa siirtolohkareita ja luonnon muovaamia ainutlaatuisia maisemia. Retken päätteksi nautimme kuumat juomat kodalla. Puolen päivän aikoihin aloitamme yhdessä savusaunan lämmityksen, ja siinä ohessa oppaamme kertoo savusaunan historiasta ja suomalaisista saunaperinteistä. Savusaunan lämmittäminen vie noin kuusi tuntia. Illalla pääsee sitten itse lämmitetyn savusaunan lämpoon ja terassilla voi vilvoitella paljussa tai vaihtoehtoisesti käydä pulahtamassa saimaassa.  

4. päivä.  Aamiaisen jälkeen hyvää matkaa ja tervetuloa uudestaan. 

Saunailta Sahanlahdessa Puumalassa


Yhteystiedot:

Sahanlahti Resort Oy
Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
+ 358 40 779 9896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Sahanlahdessa on neljä eri tunnelmaista saunaa, 2 kylpytynnyriä, Saimaa ja Niskalampi joissa virkistäytyä

Saunominen on ollut osa Sahanlahden historiaa jo vuosisatojen ajan. Saunaillat, virkistyspäivät, kokouspäivät ja yön yli reissut huipentuu tarinoiden löylyissä tai kylpytynnyrin lämmössä. Saunarakennus Artturi: sähkösauna ja savusauna, talvella jääsauna!
Varaa saunarakennus perheen, ystävien tai työtovereiden kesken. Tarjoamme erilaisia saunapaketteja ryhmille tai esimerkiksi morsiussaunomiseen.
Artturissa käytössäsi on yhdessä tai erikseen varattavissa: sähkösauna ja savusauna, terassit ja kylpytynnyri. Löylytilojen yhteydessä on viihtyisä oleskelutila ja kaksi terassia Saimaa-näköalalla. Modernisti varustellussa oleskelutilassa on takka, sohvaryhmä pöytäryhmä, juomakaappi, karaokelaitteet, valkokangas ja videotykki.

Hinta: 290 € / savusauna, 150 € / yksi kylpytynnyri tai 250 € / kaksi.
Niskalammen sauna 38 €/1 h 20 min

Herkulliset saunapurtavat

Pitkään saunoessa alkaa yleensä huikomaan. Herkulliset purtavat lähiseudun parhaista raaka-aineista valmistuu Sahanlahden keittiössä ja toimitetaan halutessanne saunarakennus Artturin viihtyisään oleskelutilaan.

Huikopalaksi:
Lihapiirakka Puhakkalan luomujauhelihasta
Maalaispuodin makkaraa
Sahan coleslaw
Sinappia ja itsetehtyä ketsuppia

Hinta: 10 € /hlö

****

Ruokaisammaksi iltapalaksi:
Vihersalaattia ja piimävinaigrettea
Sahan coleslaw
Paahdettua punajuurta ja mesiangervosiirappia
Hauhalan hanhipateeta ja havu-puolukkakastiketta
Kaurarieskaa Rapion myllyn kaurasta ja Heikkilän yrteistä

Savustettua Puumalan lohta
Tilliperunaa ja raikasta kurkkukastiketta

Kardemummapannukakkua ja marjoja

Hinta: 26 € / henkilö (minimitilaus 10 henkilölle)