Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Tertin kartanon huumaava puutarha

Tertin kartanon huumaavassa puutarhassa on nähtävää kaikille.

Tertin ruusu
”Ikuisesti punasteleva kaunokainen”

Kartanon vanhan puutarhan sydämessä, aurinkoisimmalla paikalla, kasvaa ikuisesti punasteleva kaunokainen, Tertin ruusu.
Vaaleanpunainen, aivan kartanon päärakennuksen sävyinen ruusu on viihtynyt Tertin pihapiirissä jo toista sataa vuotta.

Yrttitarha
”Sitruunamelissa tekee vanhoista akoista nuoria neitoja”

Kartanon yrttitarha huumaa tuoksuillaan ja muodoillaan. Tule ihastelemaan lehtimuotojen leikkejä, väriyhdistelmiä ja istutuskuvioita. Keittiöyrttien lisäksi tarhasta löytyy salaatteja, papuja ja syötäviä kukkia. Kesäisin voit nauttia kahvilan herkkuja ja virvokkeita yrttitarhan keskellä vaikka humalamajan keskellä.

”Kuinka voi kuolla ihminen, jonka puutarhassa kasvaa salvia”

Muuripuutarha
Kartanon Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee syrjemmällä, humalan peittämänä, miltein piilossa päätalon kävijöiltä kätkien puutarhurin majan ja navetan raunioiden kivihuoneen koristeelliset penkit. Lisäksi salaisuuksien puutarhasta löytyy ruusu- ja nurmihuone. Muuripuutarhaan voi tutustua ohjatuilla kierroksilla.

Arboretum
Kokkokallion juurella, hiukan tuonnempana kartanon pihapiiristä, löydät lähes 100 erilaista puulajiketta. Arboretumiin nimikkopuunsa on istuttanut mm. balettitanssija Vladimir Malakhov ja kapellimestari Valeri Gergijev.

 

Tertin Kartano on uniikki matkakohde Saimaalla, Etelä-Savon ja Järvi-Suomen sydämessä. Vain 10 minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Tertin Kartano eli tuttujen kesken Tertti on ihana pakopaikka peltojen ja puutarhojen keskellä. Nimestään huolimatta meno on savolaisen lupsakkaa ja ruoka sopivan mutkatonta.

Tertin Kartano on aito sukukartano ja kartanotalous, jossa pääset kokemaan Saimaan gastronomian parhaimmat antimet mitä tunnelmallisimmassa miljöössä. Puhtaat lähituotetut raaka-aineet sesongin mukaan ja omavaraisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen estetiikkaan ovat Tertin Kartanon kantavia teemoja.

Pihapiirissä palvelevat kartanoravintola, herkkupuoti, kahvila ja kodikas kartanohotelli.

Tervetuloa,
Tertin väki

Katso lisää Takaisin

Osoite
Kuopiontie 68, 50350 Mikkeli

Puhelin
015176012

Sähköposti
tertti@tertinkartano.fi

Verkkosivusto
https://tertinkartano.fi/puutarha-ja-miljoo/