Saaristoelämyksiä Saimaalla – 4 päivän elämys Sahanlahdessa Puumalassa


Yhteystiedot:

Lietvedentie 830, 52200 PUUMALA
+ 358 40 779 9896
@
sales@sahanlahtiresort.fi

Koe unohtumattoima elämyksiä Saimaan kauneimmissa maisemissa Puumalan Sahanlahdessa ja sen monimuotoisessa saaristossa. Pyöräile, melo ja nauti metsän raikkaudesta, lämmitä savusauna, nauti sen lämmöstä ja yksinkertaisesti vain nauti suomen puhtaasta luonnosta ja rauhasta.
 

1. päivä. Saapuminen Sahanlahteen. Majoittuminen villoihin.

2. päivä.  Päivän retki alkaa aamiaisen jälkeen Sahanlahden idyllisestä sahamiljööstä, jossa saat käyttöösi polkupyörät ja muut pyöräilyvarusteet. Sahanlahdesta pyöräilemme ensiksi Puumalan kirkonkylään, jonne matkaa kertyy noin 7 kilometriä. Puumalassa nautimme sataman vilkkaasta kesätunnelmasta ja ihailemme maisemia Puumalan sillalta. Matka jatkuu idyllistä saaristotietä kohti Niinisaarta (noin 12 km), mihin pääsemme lautalla. Pysähdymme lounaalle Okkolan ravintola Niinipuuhun . Lounaan jälkeen siirrymme viereiselle Hanhiniityn tilalle, mistä melontaretki kohti Sahanlahtea alkaa. (noin 15 km). Heti melontaretken alussa pysähdymme Liehtalanniemen museotilalle, missä tilan pehtoori tutustuttaa meidät tilan värikkääseen historiaan ja sen paikalliseen kuuluisuuteen Liehtalan Jalluun. Museotilalla nautimme nokipannukahvit tikkupullan kera.  Liehtalanniemestä matkamme jatkuu kohti Sahanlahtea. Sahanlahdessa on mahdollisuus illalla saunoa  ja ruokailla viihtyisässä Rantamakasiinissa. 

3. päivä. Aamiaisen jälkeen lähdemme sauvakävelylle läheiseen metsään. Reitin varrelta löytyy niin vaikuttavia jääkauden aikaisa siirtolohkareita ja luonnon muovaamia ainutlaatuisia maisemia. Retken päätteksi nautimme kuumat juomat kodalla. Puolen päivän aikoihin aloitamme yhdessä savusaunan lämmityksen, ja siinä ohessa oppaamme kertoo savusaunan historiasta ja suomalaisista saunaperinteistä. Savusaunan lämmittäminen vie noin kuusi tuntia. Illalla pääsee sitten itse lämmitetyn savusaunan lämpoon ja terassilla voi vilvoitella paljussa tai vaihtoehtoisesti käydä pulahtamassa saimaassa.  

4. päivä.  Aamiaisen jälkeen hyvää matkaa ja tervetuloa uudestaan.