Suoraan sisältöön

Ooppera-aarioita Tertin yrttitarhalla

Koe unohtumaton Oopperailtapäivä Tertin kartanon yrttitarhalla!

Huumaannu Tertin kartanon yrttitarhalla Mikkelin musiikkijuhlien ja Tertin kartanon Oopperailtapäivässä. Esiintymässä maankuulut Jukka Nykänen, Sopraano Annika Leino, mezzo Anu Ontronen ja baritoni Joonas Asikainen. Ohjelmistossa ooppera-aarioita ja duettoja.

Oopperailtapäivä on sunnuntaina 4.7. klo 15.00 (esitysaika noin 1h) Tertin kartanon yrttitarhalla. Tilaisuus on maksuton. Esiintymisen aikana palvelemme Teitä puutarhakahvilassa, jossa yrttitarhan lounas katettuna klo 11–16 ja kahvipöydän herkut klo 10–18. Tilaisuuteen ei tarvitse ennakkovarasta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

ESITTELYT

Jukka Nykänen

Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004 valmistunut Jukka Nykänen on erittäin monipuolinen muusikko, joka viihtyy erityisen hyvin laulumusiikin, oopperan ja teatterin parissa - niin pianistina, sovittajana kuin säveltäjänäkin.
Hänelle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinto.

Annika Leino

Sopraano Annika Leino (s. 1989) valmistui huhtikuussa 2018 Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, mitä ennen hän valmistui Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta laulupedagogiksi (2014).

Hänen oopperaroolejaan ovat olleet Eeva (Kari Tikka: Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kantaesitys), Serkku (Puccini: Madama Butterfly), Kreivitär Ceprano (Verdi: Rigoletto), Liisa (Isomäki: Unissa kaikki oli selkeämpää), Lintu (Lintinen: Voi Vietävä!) sekä Sibelius-Akatemian produktioissa Alice Ford (Verdi: Falstaff), Helena (Britten: Midsummer Night's Dream), Gertrud (Humperdinck: Hänsel und Gretel) sekä Kreivitär (Mozart: Figaron häät). Leino on työskennellyt kesinä 2012-2015 sekä 2018 Savonlinnan oopperajuhlakuorossa.

Talvella 2019 Leino saavutti finaalipaikan Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hänet palkittiin OP Etelä-Karjalan erikoispalkinnolla. Kesällä 2019 hän voitti Kangasniemen laulukilpailun.

Anu Ontronen

Mezzosopraano Anu Ontronen on kotoisin Rantasalmelta ja työskentelee oopperalaulajana Suomen Kansallisoopperassa, jossa hänen roolejaan ensi kaudella ovat mm. La Traviatan Annina.

Ontronen sijoittui jaetulle toiselle sijalle Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016 ja voitti kesällä 2014 Kangasniemen laulukilpailujen jaetun 1. sijan. Kansallisoopperan lisäksi Ontronen on esiintynyt mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Jyväskylä Sinfonian, Lappeenrannan Orkesterin, Hyvinkään orkesterin sekä NYKY-Ensemblen solistina.

Joonas Asikainen

Rantasalmelta kotoisin oleva baritoni Joonas Asikainen voitti 1. palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa vuonna 2015. Hänet palkittiin 3. palkinnolla Lappeenrannan laulukilpailuissa (2016) sekä Mäntyharjulla järjestettävässä Merikanto-laulukilpailuissa (2015).

Oopperalavoilla monipuolinen Asikainen on nähty hyvin erilaisissa rooleissa eri puolella Suomea. Hänen tuotteliaaseen uraansa kuuluvat myös lukuisat konserttiesiintymiset sekä kirjoitustyö. Kirjoitustöistä mainittakoon mm. Facebookissa nähtävissä olevat someoopperat. Asikainen laajensi osaamistaan myös näyttelemällä kameran edessä someoopperoiden Ville Fermaatin roolissa. Syksystä 2021 lähtien hänet on kiinnitetty Suomen Kansallisoopperan ensembleen.

Asikainen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2016.
Asikainen on Etelä-Savon Musiikki- ja Oopperayhdistys, ESMO ry:n perustajajäsen.

Takaisin

Osoite
Kuopiontie 68, 50350 Mikkeli

Puhelin
0445633600

Sähköposti
tertti@tertinkartano.fi