Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Nestorinrannan luontoretket Puumalan saaristossa

Retkeily Saimaalla ja sen saaristossa tarjoaa loputtomiin elämyksiä ja henkeä salpaavan kauniita näkymiä. Juuri kun luulet nähneesi maailman kauneimman paikan, joudutkin muuttamaan mielesi: ei, sittenkin tämä! Liikkuessasi saaristossa meloen tai soutaen, saatat hyvinkin nähdä myös saimaannorpan, joka on yksi maailman uhanalaisimmista eläinlajeista.

Voit toteuttaa omatoimiset retkesi joko päiväretkinä tai useamman päivän kestävänä melonta- tai souturetkenä, jossa yövyt retkisaarissa telttaillen. Voit suunnitella retken itse tai valita seuraavista, jotka olemme suunnitelleet sinulle valmiiksi:

Päiväretket, 3 yötä, 2 päivää, alkaen 103 € /henkilö

1. päivänä majoittuminen Nestorinrantaan, josta käsin retket tehdään eri päivinä 

2. päivänä onkiretki soutuveneellä tai kanoottiretki Rokansaaren lampilabyrinttiin, retkieväät

3. päivänä pyöräilyretki saariston korkeimmalle paikalle Säkkimäelle, jossa laavulla makkaran paistoa

4. päivänä aamukävely Nestorinrannan lähimaastossa ja hyvästelyt

Hintaan sisältyy majoitus, jonka voit valita erihintaisista aitoista, huoneista tai mökeistä, pihasauna, soutuvene tai kanootti, veneilyliivit, onkipaketti, polkupyörä, kypärä, kartta, ohjeet ja eväspaketti kummallekin retkelle. Lisähintaan liinavaatteet, aamiaiset, ilta-ateria ja loppusiivous. Nestorinrannassa ja Rokansaaressa on kahvila.

Soutu- tai melontaretki,  6 päivää, alkaen 105 €/henkilö

Majoittuminen Nestorinrantaan, jossa yövytään ensimmäisenä ja viimeisenä yönä.

1. retkipäivä Nestorinranta-Rokansaari. Rokansaaressa on useita hienoja hiekkarantoja ja lisäksi retkisatama, jossa on grillikatoksia, ulkokäymälöitä, saunoja ja kesäkahvila. Voit pystyttää telttasi joko jonkin yleisen hiekkarannan tai retkisataman läheisyyteen.

2. retkipäivä Rokansaari-Liehtalanniemi. Liehtalanniemessä on museotila, jonka rannan tuntumaan voit pystyttää telttasi. Paikassa on nuotiopaikka ja ulkokäymälä. Matkalla Rokansaaresta Liehtalanniemeen ohitat useita kallioluotoja, joilla voit alkukesästä nähdä norpan.

3. retkipäivä Liehtalanniemi-Laajahiekka (tai Ruuho). Laajahiekka on iso hiekkaranta Lapinsalmenmaan etelärannalla. Siellä ei ole retkisatamaa, mutta siellä kannattaa ainakin pistäytyä uimassa ja ihailemassa maisemia. Reitti Liehtalanniemestä Laajahiekkaan kulkee pitkin sokkeloisia salmia, joiden välissä on pieniä selkiä. Lapinsalmenmaan ja Lintusalon välistä reitti kulkee kapean salmen kautta, jota et ihan heti näe. Jos kaipaat retkisataman palveluja, jatka Laajahiekalta matkaa Ruuhonsaarille, joissa on grillikatoksia, ulkokäymälöitä ja sauna. Voit pystyttää telttasi siellä rannan tuntumaan.

4. retkipäivä Laajahiekka/Ruuho-Äyrätsalo. Ruuhossa voit halutessasi tutkia eri saaria ja laguuneja. Matalan veden aikaan joistakin saarista pääsee kahlaamalla toisiin, mutta yleensä tarvitset venettä tai kanoottia - ellet ole hyvä uimari. Reitti Ruuhosta Äyrätsaloon kulkee Suur-Saimaan suurten selkien pohjoisreunaa, joka on altis etelätuulille. Äyrätsalossa on monia kauniita rantoja telttailuun, mutta ei varsinaista retkisatamaa. Hyviä asumattomia rantoja ovat esim. Patoinpohja, Talvilampi ja Niittusenlahti.

5. retkipäivä Äyrätsalo-Nestorinranta. Äyrätsalossa on paljon kauniita harjuja ja polkuja, joita pitkin voit halutessasi samoilla saaressa. Saaresta ei ole enää pitkä matka Nestorinrantaan. Reitti kulkee Lintusalon länsilaitaa ja Vetojakoa pitkin suoraan pohjoiseen.

6. päivä lähtö kotiin. 

Hintaan sisältyy majoitus 1. ja viimeisenä päivänä 2 hengen aitassa, pihasauna 1. ja 5. iltana, soutuvene tai kanootti, veneilyliivit ja kartta. Lisähintaan liinavaatteet, loppusiivous, majoitus huoneessa tai mökissä, aamiaiset 2. ja 6. aamuna, teltta ja muut retkeilyvälineet sekä retkieväät.

Takaisin

Osoite
Lintusalontie 1661 A, 52200 Puumala

Puhelin
+358405106208

Sähköposti
info@nestorinranta.fi