Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Muistin kirjailijavieraat - Anita Näslindh-Ylispangar: Juna 69 - kun elämät suistuivat raiteiltaan 4.3.2023 klo 13-14.30

”Kaikki oli yhtä liekehtivää helvetin tulimerta. Silmänräpäyksessä kaunis luminen peltomaisema oli muuttunut kauhun tantereeksi. Pelto oli täynnä romua, nokea ja mustanharmaata savua.”

Filosofian tohtori Anita Näslindh-Ylispangarin esikoisromaani kertoo värikkään sukutarinan, jonka lähtökohtana on maaliskuussa 1940 Iittalan Kalvolassa tapahtunut junaonnettomuus. Sotalapsia kuljettamassa ollut juna törmäsi tuolloin keskiyöllä vastaan tulleeseen matkustajajunaan. Onnettomuudessa kuoli ja loukkaantui kymmeniä ihmisiä, mutta sotasensuurin vuoksi tapaus pyrittiin peittämään julkisuudelta.

Näslindh-Ylispangarin silminnäkijähaastatteluihin ja arkistomateriaaleihin pohjautuva historiallinen romaani tempaa mukaansa Helsingin Kallion kaupunginosan tunnelmiin 1900-luvun eri vuosikymmeninä ja näyttää, kuinka traumaattisella tapahtumalla on kauaskantoiset seuraukset yhden suvun elämässä.

Tilaisuudessa kirjailija kertoo romaanistaan ja sen aihepiiristä.

Pääsymaksu 5 euroa.

Mahdollisuus ostaa teos MUISTI Kaupasta.

Katso lisää Takaisin

Osoite
Ristimäenkatu 4, 50100 Mikkeli

Puhelin
+358 50 5524 233

Sähköposti
info@muisti.org

Verkkosivusto
www.muisti.org