Mikkelin Teatteri 100 vuotta -näyttely


Yhteystiedot:

Otavankatu 11, 50130 Mikkeli
040 129 5090
@
museot@mikkeli.fi
Katso www-sivut

MIKKELIN TEATTERI 100 VUOTTA 

Suur-Savon museossa 

Kaudella 2019–2020 Mikkelin Teatteri juhlistaa satavuotista taivaltaan. Suur-Savon museon uudessa näyttelyssä kurkistetaan teatterin kulissien taakse ja nähdään, miten teatteri on muuttunut historiansa aikana. Mitä lavastamo, puvustamo, maskeeraus ja tarpeisto tekevät, miten valaistus on muuttunut, entä mitä kuuluu teatterin ohjelmis-toon? Miten teatterista muotoutui nykyinen Mikkelin Teatteri? 

Pohja nykyiselle teatterille luotiin elokuussa 1919 Mikkelin Työväenyhdistyksen perustaessa Työväenyhdistyksen Näytelmäseuran. Teatterin historiaan mahtuu käänteitä nimenvaihdoksista sotavuosiin ja katsojaennätyksiin, ja teatteritoiminta on aina heijastellut oman aikansa ilmiöitä. Teatterin 50-vuotisjuhlallisuuksissa vuonna 1969 Mik-kelin Kaupunki lahjoitti Palokunnantalon, nykyisen teatterirakennuksen, teatterin käyttöön. Nyt 50 vuotta myö-hemmin Mikkelin Teatterin tulevaisuus on jälleen noussut otsikoihin ja juhlavuoden humua varjostaa huoli teat-terin jatkumisesta. 

Jo alkuhetkistään lähtien teatteritoiminta Mikkelissä on ollut monipuolista näytelmävalikoimaa tarjoavaa repertu-aariteatteria: näyttämöllä on nähty erilaisia esityksiä komedioista tragedioihin ja farsseihin, musikaaleista puhenäy-telmiin ja lastennäytelmiin. Teatterin kulissien takana on vuodesta toiseen luotu lavalle illuusiota, teatterin taikaa, jossa katsojan silmien eteen avautuu näytelmien ainutkertainen maailma. 

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Mikkelin Teatterin kanssa ja se esittelee teatterin toimintaa, historiaa ja nykyi-syyttä värikkäästi ja näyttävästi, runsaalla otteella. Näyttelyssä myös museokävijät pääsevät kokeilemaan lavalle astumista ja tutustumaan tarkemmin teatterikirjallisuuteen Mikkelin pääkirjaston lainaaman teatterikirjallisuuden parissa. 

Tiedustelut ja ryhmäkäyntien varaukset Mikkelin kaupungin museoiden toimisto, puh. 040 129 5090, museot@mikkeli.fi

Avoinna 2.5.-31.8. ti-la 10-17 ja 1.9.-30.4. ke ja la 10-17

Pääsymaksu aikuiset 3 €, opiskelijat 2,5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Tilauksesta opastetut kierrokset alk. 79 €/tunti

Museossa käy valtakunnallinen Museokortti.