Suoraan sisältöön

Kentän laidalla - Alina Sinivaara 6.11.2020 - 21.2.2021 - Mikkelin taidemuseossa

Suomalaiset ovat tunnetusti jääkiekkokansaa ja jalkapallon maajoukkueen päästyä EM-kisoihin myös jalkapallokansaa. Mutta miten nämä hektiset urheilulajit taipuvat kuvataiteen kielelle?

Taidemaalari Alina Sinivaaran (s. 1978) dynaamiset urheiluaiheiset maalaukset ovat hämmästyttävä yhdistelmä pelikenttien salamannopeita tilanteita, skriineiltä heijastuvaa kuvaa, katsomon kohinaa – tai tyhjentyneen kentän autiota hiljaisuutta. Suurikokoiset, energiset ja loisteliain värein toteutetut maalaukset levittäytyvät katsojan eteen urheilukuvaston tavoin, mutta perinteisen maalaustaiteen keinoin. Mikkelin taidemuseon näyttelyssä on esillä kolmisenkymmentä teosta vuosilta 2017–2020.

Alina Sinivaaran tuotannossa polveilevat teemat, viimeisimpänä joukkueurheilun maailma, löytyvät omasta lähipiiristä ja suodattuvat kankaalle värikylläisinä ekspressiivisinä tulkintoina. Sinivaaralle maalaus on ennen kaikkea itseilmaisua, joka ilmenee värinä ja siveltimen liikkeenä kankaalle. Mielenkiintoinen kontrasti tekemiselle löytyy omasta kokemusmaailmasta kaukana olevista aiheista.

"Maalatessani etsin erilaisia näkökulmia urheilun maailmaan. Tavoittelen maalauksillani aina luontevalta tuntuvaa ilmaisua, visuaalista variaatiota ja värien vuoropuhelua. Uusi sisältö tarkoittaa minulle myös muutosta värimaailmassa, tekniikassa ja kuvan rakenteessa. Maalarina minua kiinnostaa tämä päättymätön maalauksen matka.”

Uusimmissa teoksissaan Alina Sinivaara kuvaa itse pelitilanteiden lisäksi urheiluhalleja, kenttiä ja pukuhuoneita. Hiljentyneet kentät, rapistuneet hallit sekä ilman yleisöä pelatut ottelut ovat myös kuvia nykyisestä, muuttuneesta maailmasta. Alina Sinivaaran vuoropuhelu kankaan kanssa todistaa maalaustaiteen elinvoimasta, sen kyvystä ottaa uusia askeleita ennakoimattomiin suuntiin.

Takaisin

Osoite
Maaherrankatu 18-20, kauppakeskus Akseli 2. krs, 50100 Mikkeli

Puhelin
0401295090

Sähköposti
museot@sivistys.mikkeli.fi

Verkkosivusto
https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/kulttuuri-ja-kirjasto/mikkelin-kaupungin-museot/mikkelin-taidemuseo

Tuote saatavilla
Tuote saatavilla 21.02.2021 saakka