Suoraan sisältöön
Osta
elämys

7.5.2022–25.2.2023 Nappihyrrästä Nintendoon – kurkistus lelujen ja pelien historiaan Suur-Savon museossa

Millä vain voi leikkiä, mutta juuri leikkimiseen tarkoitettuja esineitä on valmistettu yhtä kauan kuin muitakin tavaroita. Joidenkin lelujen suosio on säilynyt vuosisatoja, mutta samalla lelut muuttuvat muun maailman mukana uusien keksintöjen myötä.

Näyttelyssä liikutaan ajallisesti 1800-luvun lopulta 2010-luvulle, ja aiheita ovat esimerkiksi vanhat pulmapelit, nuket ja kasarin TV:stä tutut lelusarjat. Suurin osa näyttelyn esineistä on museon omista kokoelmista, mutta joukossa on leluja myös yksityiskokoelmista.

Lisäksi tutustutaan muutamiin tunnettuihin suomalaisiin lelujen valmistajiin ja siihen, missä Mikkelissä on myyty leluja 1800-luvulta näihin päiviin. Näyttelyssä voi myös kokeilla ratkaista perinteisiä pulmapelejä, esimerkiksi vanginlukon ja pirunnyrkin. Lasten leikkinurkkauksesta puolestaan löytyy esimerkiksi automatto ja Koiramäki-nukkekoti. Lisäksi asiakkaat voivat selailla 1990-luvun lelukuvastoja.

Aukioloajat: Suur-Savon museo on avoinna kesäkaudella (touko-elokuussa) ti-la klo 10-17 ja talvikaudella (syys-helmikuussa) ke ja la klo 10-17.

Pääsymaksut: 4 €, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, alle 18-v. ilmaiseksi, ryhmät (yli 12 hlöä) 3 €/ henkilö. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa. Museossa käy valtakunnallinen Museokortti. Pääsymaksut voi maksaa myös ePassilla, Tyky+-setelillä kulttuuriin ja liikuntaan ja Edenred-kortilla ja mobiilimaksulla.

Suur-Savon museon museokaupassa on myynnissä kirjallisuutta, postikortteja ja lahjatuotteita. Museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina, ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Katso lisää Takaisin

Osoite
Otavankatu 11, 50130 Mikkeli

Puhelin
+358401295090

Sähköposti
museot@sivistys.mikkeli.fi

Verkkosivusto
www.mikkeli.fi/museot

Tuote saatavilla
Tuote saatavilla 25.02.2023 saakka