Suoraan sisältöön

12.3.–16.5.2021 ETHOLOGY OF A MAN – JUHANA MOISANDER - Mikkelin taidemuseossa

Kuvataiteilija Juhana Moisander (s.1977) tunnetaan ihmisen käyttäytymistä pohtivista videoinstallaatioistaan, joiden video-, ääni- ja fyysiset elementit muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden näyttelytilan kanssa. Teoksissaan Moisander tarkastelee aikakaudesta toiseen toistuvia taidehistoriallisia ja kirjallisia teemoja nykyihmisen näkökulmasta. Keskiössä on eettisen valinnan kompleksisuus, sen suhde yksilön ja ryhmän moraaliin sekä toimintamalleihin.

Moisanderin kolmiosainen videoinstallaatiosarja Ethology of a Man on ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan esillä Mikkelin taidemuseossa. Jännitteisistä tilanteista rakentuvat teokset muodostavat emotionaalisesti vangitsevia kokonaisuuksia. Taianomainen tunnelma pitää katsojaa intensiivisesti otteessaan. Aineettomat hahmot ovat hämmentävän todentuntuisia.

Juhana Moisanderin tuotantoon kuuluu myös useita paikkaan ja teemaan sidottuja tilaustöitä eri puolilla Suomea. Ensimmäinen julkinen teos Justitia valmistui 2020 Lappeenrannan uuteen oikeustaloon. Uusin tilaustyö valmistuu Mikkeliin keväällä avattavaan Sodan ja rauhan keskus Muistiin. Juhana Moisanderin teoksia on muun muassa Helsingin taidemuseon HAMin, Espoon modernin taiteen museon EMMAn ja Jenni ja Antti Wihurin Säätiön kokoelmissa. Savonlinnasta lähtöisin oleva taiteilija asuu ja työskentelee Karkkilassa.

Takaisin

Osoite
Maaherrankatu 18-20, kauppakeskus Akseli 2. krs, 50100 Mikkeli

Puhelin
0401295090

Sähköposti
museot@sivistys.mikkeli.fi

Verkkosivusto
https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/kulttuuri-ja-kirjasto/mikkelin-kaupungin-museot/mikkelin-taidemuseo

Tuote saatavilla
Tuote saatavilla 16.05.2021 saakka