Suoraan sisältöön
Osta
elämys

1.10.2022–22.1.2023 ANOTHER REAL SPHERE – HINNI HUTTUNEN Mikkelin taidemuseossa

Mikkelin taidemuseossa lokakuussa avautuva näyttely, Another Real Sphere kertoo suurista aiheista kuten rakkaudesta, mutta myös raskaista ja kevyistäkin, esimerkiksi pimeydestä, treffeistä, mielikuvituslemmikeistä, kummituksista, kotikaupungeista, lihavuudesta, verisistä kyyneleistä ja syljestä, yksinäisyydestä, loputtoman nolouden ihanuudesta ja liioittelusta.

Kuvataiteilija Hinni Huttunen käsittelee taiteessaan identiteettiin liittyviä teemoja, kuten kehollisia normeja ja queeriutta. Huttunen käyttää queer-käsitettä taiteellisen toiminnan yhteydessä kuvaamaan teosten näkökulmaa, joka suhtautuu kriittisesti erilaisiin yhteiskunnan sääntöihin, kuten heteronomatiivisuuteen ja sukupuolitettuihin sosiaalisiin rakennelmiin, kuten kauneusihanteisiin. Taiteilija kertoo usein miettivänsä työskennellessään, kenelle hän teoksia tekee ja kuka tulee niiden äärellä iloiseksi ja keitä teokset koskettavat. Huttunen työskentelee pääasiassa omakuvien parissa ja esiintyy itse teoksissaan, sillä hän kokee sen helpoksi, hard-coreksi ja välittömäksi.

Näyttelyn teokset muodostavat uuden ulottuvuuden, eräänlaisen hypertodellisuuden, joka syntyy, kun keskitytään vain tärkeisiin asioihin. Teosten tunnelmat liikkuvat epävarmuuden sekä liiallisen itsevarmuuden rajapinnoilla kysyen tavoitellaanko teoksissa rehellisyyttä vai tunteiden täydellistä liioittelua. Näyttely koostuu video- ja valokuvateoksista vuosilta 2014–2022.

Hinni Huttunen (s. 1990, Pieksämäki) on kuvataiteilija, joka työskentelee videon ja valokuvan parissa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 ja kuvataiteen maisteriksi Tukholman Kungliga Konsthögskolanista vuonna 2018. Huttunen asuu ja työskentelee Tukholmassa. Mikkelin taidemuseon näyttely on Hinni Huttusen ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa.

Taiteellista työskentelyä ja näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidetoimikunta.

Lisätietoja
Kuvataiteilija Hinni Huttunen, hinni.huttunen@gmail.com 

https:/­/­www.hinnihuttunen.com/­
www.instagram.com/­innih

Mikkelin taidemuseo on avoinna loka-huhtikuussa ke-su klo 10-17.

Pääsymaksu 6 €, alle 18-v. ilmaiseksi, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 3 €, ryhmät (yli 12 hlöä) 5 €/henkilö. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa. Museossa käy valtakunnallinen Museokortti. 

Katso lisää Takaisin

Osoite
Maaherrankatu 18-20, kauppakeskus Akseli 2 krs., 50100 Mikkeli

Puhelin
+358401295090

Sähköposti
museot@sivistys.mikkeli.fi

Verkkosivusto
www.mikkeli.fi/museot