Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Urpolan Luontokeskus

Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitseva luontokeskus on virkistävän monipuolinen retkikohde koko perheelle.

Reitti luontokeskukselle alkaa Urpolan luontokeskuksen pihapiiristä polkua pitkin. Luontopolku seurailee Urpolanjokea, joka polveilee vanhan myllymiljöön tuntumassa. Rantojen rehevä lehtokasvillisuus tarjoaa elinympäristön monille linnuille ja pikkunisäkkäille, sekä mielenkiintoista katseltavaa luonnosta kiinnostuneille. Polun varrella on kaksi nuotiopaikkaa esimerkiksi makkaranpaistoa varten. Polttopuita saa luontokeskuksesta sen aukioloaikana.

Itse luontokeskus toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa. Historiallinen Pikku-Urpola on nähtävyys jo itsessään. Rakennuksesta löytyy tietoa Urpolan historiasta sekä Etelä-Savon luonnosta. Rakennukseen kootaan myös vuosittain kesäkauden ajaksi luontonäyttely ja siellä on koettavissa luontoaiheinen vuorovaikutteinen elämysseinä.  

Kesäisin Urpolan luontokeskuksessa on lainattavissa myös kajakkeja Urpolanlammella melomiseen. Luontokeskus toimii myös Saimaa Geopark-opastuskeskuksena. Kohde on myös Saimaa Geoparkin luonto- ja kulttuurikohde.

Ilmainen sisäänpääsy.

Avoinna kesäisin.

Osoite
Selännekatu 30, 50100 Mikkeli

Puhelin
040 129 5070

Verkkosivusto
https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/asuminen/puistot/urpolan-luontokeskus