Tertin kartano


Kuopiontie 68, 50350 Mikkeli
+358 (0)15 176 012
tertti@tertinkartano.fi
http://www.tertinkartano.fi

Tertin Kartano on aito sukukartano, kulinaristien kestihovi ja kodikas hotelli keskellä luonnonkaunista järvisuomea. Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Vakuutena siitä on mm. arvostettu Chaine des Rotisseurs –kilpi. Vilja, vihannekset, mausteyrtit, marjat ja sienet ovat omien maiden antimia. Päärakennuksen aito tunnelma on hurmannut lukuisia vieraita. Sijainti on sopivasti Mikkelin pohjoispuolella 5-tien varressa 7km keskustasta. Ravintola palvelee kesällä ja ennen joulua päivittäin, sekä muuna aikana ennakkovarauksesta ja sopimuksen mukaan.

Tertin kartanon kauppa ja kahvila ovat avoinna päivittäin klo 10.00-18.00 ympäri vuoden. Kartanon kahvilassa on tarjolla paikan päällä leivottuja herkkuja sekä lounas katettuna klo 11.00-16.00 sekä viikonloppuisin Brunssi. Kesäisin kahvilan herkkuja pääsee nauttimaan yrttitarhan keskelle.

Viisi viihtyisää hotellihuonetta palvelevat ympäri vuoden. Kävelyretki puutarhaan, tutustuminen kartanon pihapiiriin tai polkupyöräretki lähiympäristöön virkistävät mukavasti. Ainutlaatuisessa ympäristössä lyhytkin vierailu tuntuu kunnon lomalta! 

Tertin kartanon pihapiiriä ympäröi 4 hehtaarin puutarha. Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee humalan peittämänä, miltei piilossa päätalon kävijöiltä. Ruutupuutarhan antimiin kuuluvat valloittavat yrtit sekä väreittäin kylvetyt juuresmaat ja omena, kriikuna ja luumutarha. Keväällä kartanon pihapiiriä kaunistaa kirsikkapuistikko. Puiden alla kukkivat sadat valkoiset narsissit kilpailevat huomiosta tuhansien kirsikankukkien alapuolella. Tertin kartano järjestää opastettuja puutarhakierroksia ennakkovarauksesta, ja omatoimisia puutarhakierroksia virtuaalioppaalla kesäkuusta lokakuuhun. Puutarhaan tutustumiseen on mukava yhdistää kahvihetki, yrttitarhan lounas tai juhlavampi ruokailu kartanon ravintolassa.

Kartanon tilat sopivat hyvin monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tertin Kartanon ainutlaatuiset puitteet tarjoavat ihanteellisen ympäristön niin juhliin, kokouksiin kuin majoitukseen. Muun muassa kartanon takkatupa ja saunatila sopivat hyvin kokouksiin ja illanviettoihin.

Katso lisää www.tertinkartano.fi

Tuote

Tertin kartanon Vappu 2020

Tuote

Tertin kartanon koko perheen villiyrttikarnevaali 2020

Tuote

Tertin kartanon helmikuu, Mikkeli

Tuote

Tertin kartanon huhtikuu, Mikkeli

Tuote

Tertin kartanon kesäkarkelot 2020

Tuote

Kahden kesken -majoituspaketti, Tertin kartano Mikkeli

Tuote

Tertin kartanon äitienpäivä 2020 Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon ystävänpäivä, Mikkeli

Tuote

Tertin kartano toukokuu, Mikkeli

Tuote

Tertin kartanon juhannus 2020

Tuote

Hyvän olon majoituspaketti, Tertin kartano Mikkeli

Tuote

Kesäyö kartanohotellissa -majoituspaketti, 27.6.-8.8., Tertin kartano Mikkeli

Tuote

Hevosvaellus & majoituspaketti, Tertin kartano Mikkeli

Tuote

Kulttuuria kaikille aisteille - Tertin kartanon ja Taidekeskus Salmelan majoituskokonaisuus

Tuote

Tertin kartanon pääsiäinen, Mikkeli

Tuote

Tertin kartanon Naistenpäivän kuohuviinibrunssi

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa