Tertin kartano


Kuopiontie 68, 50350 Mikkeli
+358 (0)15 176 012
tertti@tertinkartano.fi
http://www.tertinkartano.fi

Tertin Kartano on aito sukukartano, kulinaristien kestihovi ja kodikas hotelli keskellä luonnonkaunista järvisuomea. Vieraiden kestitsemisellä on Tertissä pitkät perinteet. Kartanon keittiö loihtii itse tuotetusta lähiruoasta kansainvälisen tason elämyksiä. Vakuutena siitä on mm. arvostettu Chaine des Rotisseurs –kilpi. Vilja, vihannekset, mausteyrtit, marjat ja sienet ovat omien maiden antimia. Päärakennuksen aito tunnelma on hurmannut lukuisia vieraita. Sijainti on sopivasti Mikkelin pohjoispuolella 5-tien varressa 7km keskustasta. Ravintola palvelee kesällä ja ennen joulua päivittäin, sekä muuna aikana ennakkovarauksesta ja sopimuksen mukaan.

Tertin kartanon kauppa ja kahvila ovat avoinna päivittäin klo 10.00-18.00 ympäri vuoden. Kartanon kahvilassa on tarjolla paikan päällä leivottuja herkkuja sekä lounas katettuna klo 11.00-16.00 sekä viikonloppuisin Brunssi. Kesäisin kahvilan herkkuja pääsee nauttimaan yrttitarhan keskelle.

Viisi viihtyisää hotellihuonetta palvelevat ympäri vuoden. Kävelyretki puutarhaan, tutustuminen kartanon pihapiiriin tai polkupyöräretki lähiympäristöön virkistävät mukavasti. Ainutlaatuisessa ympäristössä lyhytkin vierailu tuntuu kunnon lomalta! 

Tertin kartanon pihapiiriä ympäröi 4 hehtaarin puutarha. Salaisuuksien puutarha kutsuu luokseen jokaisen viherpeukalon ja esteetikon. Se sijaitsee humalan peittämänä, miltei piilossa päätalon kävijöiltä. Ruutupuutarhan antimiin kuuluvat valloittavat yrtit sekä väreittäin kylvetyt juuresmaat ja omena, kriikuna ja luumutarha. Keväällä kartanon pihapiiriä kaunistaa kirsikkapuistikko. Puiden alla kukkivat sadat valkoiset narsissit kilpailevat huomiosta tuhansien kirsikankukkien alapuolella. Tertin kartano järjestää opastettuja puutarhakierroksia ennakkovarauksesta, ja omatoimisia puutarhakierroksia virtuaalioppaalla kesäkuusta lokakuuhun. Puutarhaan tutustumiseen on mukava yhdistää kahvihetki, yrttitarhan lounas tai juhlavampi ruokailu kartanon ravintolassa.

Kartanon tilat sopivat hyvin monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Tertin Kartanon ainutlaatuiset puitteet tarjoavat ihanteellisen ympäristön niin juhliin, kokouksiin kuin majoitukseen. Muun muassa kartanon takkatupa ja saunatila sopivat hyvin kokouksiin ja illanviettoihin.

Katso lisää www.tertinkartano.fi

Tuote

Päivä Tertin Kartanossa-kokouspaketti

Tuote

Uudenvuoden brunssi ja tinan valantaa

Tuote

Tertin Brunssi kartanon kahvilassa viikonloppuisin

Tuote

Tertin kartanon Jouluinen pihapiiri 29.11.-23.12. Mikkelissä

Tuote

Tertin koko perheen villiyrttikarnevaali 23.5.20

Tuote

Tertin Kartanon Yrttitarha workshop 28.9. Mikkelissä

Tuote

Tertin Kartanon hurmaavat puutarhakierrokset 2019

Tuote

Tertin kartanon yli 50 makuelämyksen joulupöytä Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon kahvilan syyslounas Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon Sadonkorjuupöytä 28.9. Mikkelissä

Tuote

Tertin koko perheen sadonkorjuukarnevaali 28.9. Mikkelissä

Tuote

Tertin koko perheen joulupiha -tapahtuma 14.12. Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon Isänpäivä 2019 Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon joulupöytä 29.11.-23.12.2019 Mikkelissä

Tuote

Tertin kartanon Tapaninpäivä

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa