Suoraan sisältöön

Sodan ja rauhan keskus Muisti

SODAN JA RAUHAN KESKUS AVAUTUU MIKKELISSÄ 4.6.2021

Sodan ja rauhan keskus Muisti on Mikkelissä avautuva kansallisesti merkittävä interaktiivinen tiedekeskus, joka kertoo sodasta edistääkseen rauhaa. Se kertoo ihmisistä ja erityisesti suomalaisista ja Suomesta sodassa, eurooppalaisessa ja maailmanlaajuisessa kontekstissa.

Muisti selittää, välittää ja taltioi sotaan liittyviä tapahtumia, kokemuksia ja tietoa uusille sukupolville. Sen toiminnan keskiössä ovat sotaa ilmiönä käsittelevät, uusinta tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntävät näyttelyt ja verkkopalvelut. Näyttelyt ovat vuorovaikutteisia ja uudet näyttelyteknologiat mahdollistavat historian elävöittämisen. Tarinallinen näyttely kutsuu samaistumaan ja eläytymään sodan kokeneiden ihmisten elämään.

Tavoitteena on saada kävijä pohtimaan sodan todellisuutta ja kauheutta, mutta myös ihmisen kykyä sopeutua ja selvitä vaikeuksista. Toiminnan ydintavoitteena on rauhaa ja Suomen itsenäisyyttä arvostava ihminen.

Näyttelykokemus kestää arviolta kaksi tuntia.

Fyysisten näyttelyiden lisäksi Muisti tarjoaa laajat verkkopalvelut ja –näyttelyt. Muistin palveluihin kuuluvat myös kauppa, kahvila-ravintola, kokoustilat ja tapahtumatoiminta.

Osoite
Ristimäenkatu 4, 50100 Mikkeli

Puhelin
+358 50 475 1189

Sähköposti
info@muisti.org

Verkkosivusto
https://www.muisti.org/

Some