Suoraan sisältöön

Puumalan saaristo

Puumalan Lietveden ja eteläisen saariston maisematiet esittelevät järviluontoa upeimmillaan. Sokkeloinen saaristo tarjoaa kävijälleen yllätyksiä, kuten mm. Karihiekan hiekkapohjaisen saaren tai Loketononkalon Pistohiekalla.

Saaristossa pääsee ajamaan mukavasti myös autolla Hätinvirran lossilta Niinisaareen, Liimattalaan ja edelleen Lintusaloon saaren eteläkärkeen aina Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan rajalle saakka. Reitti kulkee matkalla 11 saaren läpi, ja molemmin puolin saaristoa kulkevat Saimaan syväväylät.

Saaristoreitin varrella Puumalan eteläisessä saaristossa sijaitsevat myös Veskansan kylät, joista suurimmat saaret ovat Niinisaari, Liimattala ja Lintusalo. Myös mantereen puolelta Luukkola kuuluu kyliin. Nykyään saaristossa on vakituisia asukkaita vajaat 200 ja kesäasukkaita yli 2000. Matkailu ja kesäasukkaat tuovat alueelle uutta elämää ja mahdollisuuksia, mutta saariston lukuisilta rannoilta ja puokamista löytyy kesäisen vene-, auto-, ja pyöräilyretken tekijöille rauhallinen soppi.

Osoite
Keskustie 14, 52200 Puumala

Puhelin
050 562 0706

Verkkosivusto
www.visitpuumala.fi