Suoraan sisältöön

Nestorinranta

Mökki-, huone- ja aittamajoitusta, veneilyä, kalastusta, pyöräilyä, polkuja, eläimiä ja muita luontoelämyksiä sekä kesäkahviloita upeissa maisemissa Puumalan saaristossa Saimaa Geoparkin keskellä.

Nestorinranta sijaitsee "Nestori Miikkulaisen" kotikylässä Lintusalon länsirannalla. Suosittu pyöräilyreitti, Puumalan saaristoreitti, kulkee Nestorinrannan kautta. Pyörälautta Norppa II liikennöi Nestorinrannasta Hurissaloon kesäisin. 

KOE SAIMAAN KAUNEUS VESITSE TAI PYÖRÄILLEN

Nestorinrannasta voit vuokrata veneen tai pyörän tai lähteä oppaan kanssa kala- tai veneretkelle Saimaan mahtaville selille tai kapeisiin salmiin. Saimaan upeimmat retkisaaret ja monet Geopark-kohteet ovat lyhyen matkan päässä. Pyörällä voit kiertää 60 km Puumalan saaristoreitin ja seilata Norppa II:lla 10 km vesimatkan. Jos Norpan aikataulut eivät sovi, voit varata venetaksin Nestorinrannasta. 

TUTUSTU NESTORIN JA NORPAN TARINAAN KAHVILA NESTORISSA

Nestori Miikkulaisen esikuva Nestori Reponen rakensi veljensä kanssa 50-luvulla kivinavetan naapurilleen. Nyt tässä navetassa toimii Kahvila Nestori, jossa on pysyvä näyttely siitä, kuinka Nestorin ja norpan tarinasta tuli laulu "Vanhoja poikia viiksekkäitä".

Kahvila on auki kesä- ja elokuussa 12-17 ja heinäkuussa ma-la 11-19 (su 12-17). Heinäkuussa tarjotaan lounasta klo 11-14 (su 12-15). Aamiainen vapusta syyskuun loppuun, kun varaat sen viimeistään ed. iltana. Vene- eli lauttarannassa toimii lettukioski 23.6.-3.8. klo 12-17.

Nestorinranta sijaitsee 25 km Puumalan kirkonkylästä saaristoon, jonne johtaa 20 km pitkä kaunis saaristotie. Tie menee 11 saaren läpi pengerteitä ja siltoja pitkin. Hätinvirrassa on 20 min kahvitaukoja (klo 9, 12, 17, 20) lukuun ottamatta tauotta kulkeva lossi.

Nestorinrantaan pääsee myös veneellä: venerannan koordinaatit 61º, 25,8’, 28º, 00,1’ (Vetojaon syväväylä Jänisvirran kohdalla).
 


 

Osoite
Lintusalontie 1661 A, 52200 Puumala

Puhelin
+358 40 510 6208

Sähköposti
info@nestorinranta.fi

Verkkosivusto
https://www.nestorinranta.fi

Some

Varaa
Booking.com (Villa)

Varaa
Booking.com (B&B)