Mikkelin taidemuseo


Maaherrankatu 18-20, Kauppakeskus Akseli 2krs., 50100 Mikkeli
040 129 5090
museot@sivistys.mikkeli.fi
www.mikkeli.fi/taidemuseo

Mikkelin taidemuseo (Etelä-Savon aluetaidemuseo) tutkii, dokumentoi ja esittelee mm. eteläsavolaista kuvataidetta. Painopistealueita ovat näyttelytoiminta ja taidemuseon hallussa olevien taidekokoelmien hoitaminen ja kartuttaminen sekä suomalaisen kuvitustaiteen esitteleminen ja kerääminen.

Mikkelin taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1970 Johannes Haapasalon museo- nimisenä. Vuonna 1976, museon saatua lahjoituksena Martti Airion taidekokoelman, nimi muutettiin Mikkelin taidemuseoksi. Etelä-Savon aluetaidemuseoksi se nimitettiin 1981. Taidemuseo toimi vuoteen 2018 saakka arkkitehti Armas Rankan suunnittelemassa ns. graniittitalossa vuodelta 1912. Kesäkuusta 2019 alkaen taidemuseo toimii väistötiloissa kauppakeskus Akselin toisessa kerroksessa.

Vaihtuvia näyttelyitä vuoden aikana.

Pääsymaksu 6 €, opiskelijat/eläkeläiset/ työttömät 3 €, alle 18-v. ilmaiseksi, ryhmät (yli 12 hlö) 5 €/henkilö. Valtakunnallinen Museokortti käy! Pääsymaksut voi maksaa TYKY+-setelillä kulttuuriin ja liikuntaan, ePassilla, sekä Endenred- kortilla ja mobiilimaksulla.

Tuote

Säynätin retkeilyalueen luonnonmuistomerkki Mikkelissä

Tuote

Päämajakaupungin tarina-ateriat Mikkelissä

Tuote

Kenkävero

Tuote

Mikkelin tori

Tuote

Vesistökartat Mikkelin matkailuneuvonnasta

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa