Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Mäntyharjun kesäteatteri

Lähtöruutuun

Mitä kaikkea voi tapahtua, kun remonttimies Keke (Kake Randelin) ottaa keikkatauon? Keke on päättänyt palata lähtöruutuun, kuten Mäntyharjuun kaupungista muuttaneet kaksi perhettäkin. Etelä-Savolaisessa idyllissä, jossa tunnetaan naapurit sekä heidän tonttinsa lähtee liikkeelle tapahtumien kierre, jossa Keke ottaa keskeisen roolin.

Rauha rikkoutuu, kun Savolaisten naapuriin muuttaa kaksi perhettä samaan aikaan. Onko toisen perheen isä äkkirikastunut, vitsejä laukova Urho Landsman juuri se henkilö, jota kunnantalollakin on odotettu? Niin, ja entä Savolaisten naapuriin muuttava toinen perhe Hämäläiset? Löytääkö perheen äiti Hilppa sielunkumppanit uusista naapurin rouvista, vai pysyykö jalat maassa? Energiaa ja energiahoitoja sekä maaseudun kasvimaata. Sitäkö olin tullut hakemaan? Härkäpapusalaatti ja jooga voi yhdistää arvaamattomalla tavalla. Mutta ovatko ne kuitenkaan keskeisessä osassa?

Missä on ihmisen hyvä olla? Mitä minä elämältä haen, kysyy jokainen mielessään ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tämä kysymys heitetään ilmoille niin näyttämöllä kuin katsomossakin ja vastauksia siihen antavat näytelmän mummo Siiri, Keke ja myös nuori lukiota käyvä Valma, johon Keke tutustuu. Valma laulaa hyvin, mutta on epävarma, etsii elämää ja kaikkea elämässä.

Kekestä löytyy yllättäviä piirteitä ja ominaisuuksia. Hän on remonttitaitoinen, hän hallitsee laulamisen, musiikinteon, mutta ennen kaikkea hän osaa myös toimia mentorina nuorelle uraansa ja elämäänsä etsivälle lahjakkuudelle. Taitaa Kekellä olla kokemusta, silmää sekä korvaa erottaa lahjakkuudet. Oman mausteensa kaikkeen tuo myös Arhippa ja Turunen, jotka jotenkin liittyvät Mäntyharjuun muuttaneisiin Hämäläisiin. Miten Keke kohtaa heidät? Kaikilla on tarinansa ja muuttamalla muualle ne kulkevat mukana, vaikka monesti kuvittelemme toisin.

Etelä-Savoon, Mäntyharjuun sijoittuva tarina avautuu katsojille Kake Randelinin musiikin ja laulamien kappaleiden kautta. Olet tullut Lähtöruutuun, kun istut katsomoon ja elät mukana kanssamme. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja niitä pääset tuntemaan, oli eilen ollut tilipäivä tai sitten ei.

040 777 9868

www.mantyharjunkesateatteri.net

Osoite
Iso-Pappilantie 3, 52700 Mäntyharju

Puhelin
040 7779868

Verkkosivusto
http://www.mantyharjunkesateatteri.net