Suoraan sisältöön

Juvan Matkailuneuvonta (ABC-Juva)

Tervetuloa Juvalle, elävään maalaismaisemaan!

Valtateiden 5 ja 14 risteyksessä keskellä Etelä-Savoa sijaitseva vireä ja vihreä luomukunta Juva tarjoaa erilaisia tapahtumia, näyttelyitä, luontoreittejä, historiallisia kohteita ja putiikkeja. Elämänmeno on vilkasta ympäri vuoden.
 
Juvan kesässä on tarjolla erilaisia tapahtumia, taidenäyttelyitä, musiikkia, toreja ja pesäpalloa. Myös vanhat maalaistalot, -kartanot ja mylly tarjoavat kokemuksia ja elämyksiä idyllisessä ympäristössä.  Monien muiden tapahtumien ohella muun muassa Juvan Kesäkarkelot, Partalan kuninkaankartanon kesänavajaiset ja Juvan iltaravit tarjoavat ohjelmaa koko perheelle. 

Partalan kuninkaankartanolla on juhlavuosi. Vaiherikkaan ja monipuolisen historian omaava Partalan kuninkaankartano on vuonna 2019 ollut Juvan kunnan omistuksessa tasan sata vuotta. Juhlavuosi näkyy kesäkaudella Partalan museoalueella erilaisissa tapahtumissa ja huipentuu syksyllä Partalan historiasta kertovan kirjan julkaisuun.   

Juvalla on runsaasti luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä sekä esihistoriallisia ja sotahistoriallisia kohteita. Juvan monipuolinen kulttuurihistoria on läsnä Gottlundin tuvassa ja Gottlundin kierroksella, torpissa, Juvan museoissa ja muistomerkkien äärellä.

Juvan harmaakivikirkko seisoo komeana keskellä kylää. Kirkon alue on aikojen saatossa uusiutuneen Juvan taajamakeskustan vanhinta kulttuuriympäristöä. Kirkkokonsertit ja klassisen musiikin kauneutta huokuvat kesäillan musiikkikonsertit täyttävät kirkkosalin sävelillä ja musiikista nauttivilla kulttuurinystävillä. Juvan kirkon urut houkuttavat joka vuosi useita urkutaitelijoita maailmalta.
 
Luonnonkaunis Oravareitti soljuu jokia, pikkujärviä ja koskia pitkin Juvalta Sulkavalle. Melontareitti on samalla Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu vesiluontopolku. Reitti soveltuu myös vasta-alkajille ja perheille.

Saimaa Geopark näkyy Juvallakin. Alueen kohteita ovat Juvan taajaman drumliinikenttä, Partalan museoalue, talomuseona toimiva Pattoin perintötalo ja Kaskiin valtakunnallisesti arvokas maisema-alue. Etelä-Juvalla, Saimaan Luonterin alueella Saimaa Geopark -kohteista sijaitsevat Karihiekan hiekkaranta ja rantakalliot, Sarkaslammin kalliomaasto, Raintsaaren harjut ja kalliot sekä Enkelinpesän siirtolohkare luolineen ja kalliomaalauksineen.   

Juva on monipuolinen kauppakeskus. Vehmaan risteysalueella on tehtaanmyymälöitä, outlet-liikkeitä, puutarhamyymälä, rautakauppa ja lahjatavarakauppa. Kirkonkylän päivittäis- ja erikoistavaraliikkeet palvelevat kautta vuoden.
 
Juvan talvesta voi nauttia huolletuilla laduilla hiihdellen. Alueen latureitistön laajuus on yli 50 kilometriä. Reitille pääsee kirkonkylän lisäksi muun muassa Hasamäeltä. Lumikenkäilyä voi kokeilla keskustan liepeillä sijaitsevalla Itäsuon lumikenkäilyalueella ja Hasamäellä. Luisteluratoja on kunnostettu useille Juvan kylille, ja Salajärven jäälle on tänäkin talvena aurattu 7 kilometrin mittainen retkiluistelureitti.  Laskettelukeskus Hasa Juva Ski Resortissa pääsee kokemaan vauhdikkaampaa talviharrastusten riemua.

Katso lisää: www.juva.fi

Esitteitä on saatavissa kautta vuoden Viitostien ja valtatie 14 risteyksessä sijaitsevan Juvan ABC-liikenneaseman matkailuneuvontapisteeltä. Muutoin henkilökohtainen neuvonta kunnanvirastolla arkisin klo 9-16 osoitteessa Juvantie 13.

Osoite
Juvan ABC, Tulostie 1, 51900 Juva

Puhelin
0400 761 944

Sähköposti
matkailu@juva.fi

Verkkosivusto
http://juva.fi/

Some