Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Iso-Pappilan museoalue

Iso-Pappilan museoalueella sijaitsee Mäntyharjun museon näyttelytilat. Museo esittelee ja tallentaa Mäntyharjun historiaa. Museo on saanut nimensä rovasti A. A. Bernerin aikana rakennetusta kirkkoherran pappilasta, joka valmistuttuaan vuonna 1812 oli pitäjän toiseksi suurin rakennus heti kirkon jälkeen.

Pihapiiriin kuuluu myös 1800-luvulta peräisin oleva väentupa ja suuri kivinavetta, joka on rakennettu vuonna 1899. Lisäksi alueella on riihi, paja, kellareita, aitta, halkovaja-vaunuliiteri sekä puutarha.

Päärakennuksessa, Iso-Pappilassa, on vuosittain esillä vaihtuva teemanäyttely. Päärakennuksen lipunmyyntipisteen yhteydessä on myynnissä kirjallisuutta, postikortteja, pieniä lahjatuotteita sekä virvokkeita.

Väentupaan on sisustettu tyypillinen mäntyharjulainen maalaistalon tupa. Väentuvasta löytyy myös Mäntyharjun lähihistoriasta kertova näyttely, joka on koottu matkakuvaaja Nestor Kurvisen kuvien kautta.

Navetan yläkerrassa on näytteillä monipuolinen kokoelma hevosvetoista ajokalustoa. Navetan alakerrasta löytyy kertauskurssina edellisten kesien erikoisnäyttelyitä sekä Taidekeskus Salmelan kokoelmiin kuuluvia kuvanveistäjä Nina Ternon veistoksia.

Museo on maksullinen mutta ilmainen alle 18-vuotiaille. Museokortti käy.

Osoite
Iso-Pappilantie 2, 52700 Mäntyharju

Puhelin
044 262 3307

Verkkosivusto
mantyharju.fi/iso-pappilan-museoalue/