Iso-Huppion lintutorni


Niemiintie, 51880 Juva
0400 136 213
matkailu@juva.fi
https://bit.ly/2C0Mh5O

Iso-Huppion lintutorni sijaitsee luonnunsuojelulain nojalla suojellulla, luontoarvoiltaan monipuolisella ja arvokkaalla Iso-Huppion keidassuolla. Alue käsittää Iso-Huppion ja Kiukaanmaanaukean suoalueet. Lähes luonnontilaisena, yhtenäisenä suoalueena Iso-Huppio on tyyppiesimerkki sisäsuomalaisesta suoluonnosta. 

Suomen lintuatlaksen mukaan Iso-Huppiolla on tavattu pesivänä noin sata lintulajia. Linnuston harvinaisimpiin lajeihin kuuluu riekko (Lagopus lagopus). Muita alueella tavattuja lintuajeja ovat mm. kapustarinta (Pluvialis apricaria), kurki (Grus grus) ja suopöllö (Asio flammeus), onpa Iso-Huppiolta tavattu myös kalasääski eli sääksi (Pandion haliaetus). Eläinlajeista Iso-Huppiolla tavataan saukkoa (Lutra lutra) ja ilvestä (Lynx lynx). 

Lintutornille kulkee polku Hyötyyn Niemiintieltä, sähkölinjojen alla. Polun alussa on myös pysäköintipaikat parille henkilöautolle. Lintutorni sijaitsee suolle saavuttaessa polulta katsoen oikealla, suon keskustaan pistävän rämeikköisen, mäntyä kasvavan niemekkeen takana. 

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa