Elsa Heporaudan polku


, 52200 Puumala
050 562 0706 / Puumalan matkailuinfo

http://www.visitpuumala.fi

Elsa Heporaudan polku (entinen Torikonpolku) on n. 22 km pitkä patikointi- ja maastopyöräreitti, joka alkaa kantatie 62:n levähdyspaikalta Hylkeenlahdessa. Polku on vaativuudeltaan keskitasoa, mutta patikointivarusteet, eväät ja vesipullo ovat suositeltavia, sillä matkan varrella ei ole palveluja. Reitti on opastettu puisilla kylteillä. Polun alkuosuus ennen Kaijansalontietä on metsäpolkua, jossa joutuu paikoitellen taluttamaan pyörää. Jos aloittaa kierroksen Pirttimäeltä, pyöräily luonnistuu hyvin. Polun loppuosuuden voi kulkea Kaijansalontietä metsäpolun sijaan. Polku on nimetty Sahanlahdessa syntyneen kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Elsa Heporaudan mukaan.

Reittiselostus: Polku kulkee Saimaaseen laskevan Torikkojärven ympäri seuraillen vanhoja polkuja, tienpohjia ja kyläteitä. Maasto vaihtelee kuivasta kankaasta kosteaan korpeen. Retken voi aloittaa Hylkeenlahden levähdyspaikalta kantatie 62 varresta tai Pirttimäeltä. Levähdyspaikalta siirrytään maantie yli varsinaisen polun alkuun. Polulta poiketaan metsäautotielle. Ensimmäisen kerran tullaan järven rantaan vähän ennen Hiislahtea. Polku jatkuu lahden rantaa pitkin. Reitti ohittaa Pirttimäen, jossa käytiin kiivas Kustaan sodan taistelu v. 1789. Pirttimäen jälkeen polku yhtyy kylätiehen, jota seuraillaan Torikkojärven itäpuolelle ja kuljetaan Heinaidanvuoren ohi lähellä rantaa. Noin 4 km polun loppuosasta taivalletaan Kaijansalon paikallistietä. Järven länsirannan levähdyspaikalla on laavu. Polkupyörää joutuu taluttamaan paikka paikoin.

Tulenteko reitin varrella on ilman lupaa kielletty. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112 ja kerro sijaintisi pelastuskoodi, joka on merkitty sinipäisiin tolppiin polun varressa. Huom. Elsa Heporaudan polku kuuluu hirvenmetsästysalueeseen, joten metsästysaikaan alueella ei ole syytä kulkea.  Älä häiritse tai vahingoita luontoa. Jokaisella on vastuu teoistaan ja jokaisen on käytettävä tervettä järkeä toisen omistamalla maalla liikkuessaan. Turvallista retkeilyä!

Reitin varrella ei ole vesipistettä eikä muita palveluja. Älä roskaa luontoa.

Merkitty retkeilyreitti 24 km. Kartta Puumalan matkailuinfosta tai kunnan verkkosivuilta.

Tuote

Lossiromantiikkaa Puumalassa

Tuote

Tavataan torilla -tietoiskut Puumalan satamassa

Tuote

Luotsit vaihtuvat lennossa Puumalassa

Tuote

Huippaisevan hieno Puumalan silta

Tuote

Liehtalanniemi - saaristoidylli Puumalassa

Tuote

Pidä puhti Puumalassa - tue paikallista!

Tuote

Reko Puumala

Tuote

Jo on Kummakivi! Siirtolohkare Puumalan kupeessa.

Tuote

Seitsemän laiturin kyläkävely Puumalassa

Tuote

Golfkentälle Puumalassa, vaikka moottoriveneellä!

Tuote

Suomen paras kyläkauppa Puumalan saaristoreitillä

Tuote

Älä aja onnesi ohi! Suomen kuvatuimpia maisemia Puumalassa.

Tuote

Hurmaava lasihytti Puumalan satamassa

Tuote

Puumalan oma ja uniikki kuramylly ss Wenno

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa