Historiaa ja lähiruokaa
Mökkikirje heinäkuu 2017
Ravintola Lumo Mikkelin vanhassa työväentalossa Naisvuorella on kaupungin uusia, tyylikkäitä ravintolatulokkaita. Se tarjoaa kauniissa, historiallisessa miljöössä modernia ja mutkatonta lähiruokaa.
Keittiömestari Roope Rask on hankkinut kannuksensa Anttolanhovissa ja tarjoilee lounaspöydässä sesongin salaatteja, keittoa ja pääruoan. Meille osui yön yli haudutettua suussasulavaa possua.
A la Carte -lista on sopivan niukka ja linjakas. Jälkiruoissa löytyy mm. Marjoja Ahosen torikaupasta ja kookoskinuskia.
Ravintolatilat ovat valoisat ja kauniisti kunnostetut. Tarvittaessa lisää tilaa ruokailijoille saadaan näyttämösalin puolelta. Meidän käydessämme ravintolasali oli lounasaikaan lähes täynnä ja isompi ryhmä lounasti lisätilassa.
Työväentalon uusi elämä
Työväenyhdistys huokaisi helpotuksesta, kun käyttöä vaille jääneelle, suojellulle talolle löytyi ostaja. Talo kulkee nyt nimellä kulttuuritalo Tempo. Ravintolan lisäksi monikäyttöisissä tiloissa järjestetään jatkossa yksityis- ja yritystilaisuuksia ja kulttuuritapahtumia.
Historiaan jääneistä iltamista, soittokunnan harjoituksista, kansalaissodan jännitteistä ja työväenlehti Vapauden toimituksesta muistuttaa pieni näyttely, jota asuntomessujen aikaan esitellään opastetuilla kierroksilla.
Sauna ja vuokra-asunto
Alakerrassa on jo valmiina upeat saunatilat ja sinne vanhimpaan osaan on valmistumassa tyylikkäästi entisöity talonmiehen asunto, jota tulevaisuudessa vuokrataan matkailijoille.
Kerrotaan, että pitkään talossa asunut ja työskennellyt talonmies Hänninen kyllästyi aikansa kestettyään yläkerrassa harjoittelevaan torvisoittokuntaan ja muutti talosta pois. Hänen aikanaan talonmiehen pienessä asunnossa asui seitsemän henkeä.
”Olikohan nimi enne?” miettii Naisvuoritalon nykyinen omistaja ja kunnostusurakan moottori Aki Hänninen katsellessaan valmistumassa olevaa majoitustilaa.