Suoraan sisältöön
Osta
elämys

Tarjolla Suomen parasta lähiruokaa

Julkaistu 24.11.2020

Ruokatärppejä Suomen parhaasta lähiruoasta

Mikkelin seutu ja sen ravintolat ovat tunnettuja lähiruoastaan. Saimaan alueella on tarjolla perinteikkäitä lähiruokia ja vahvaa ruokakulttuuria. Ravintolan arvostavat paikallisia raaka-aineita ja pientuottajien tuotteita.

Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano ovat arvostettuja Saimaa Gastronomy -kohteita. Menut rakentuvat kauden mukaan ja pöydän antimet muuttuvan vuodenaikojen mukaan ja ruokalista saattaa vaihtua jopa päivittäin.

Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput voittivat Suomen paras ruokamatkailutuote palkinnon vuonna 2019. Samana vuonna Okkolan Lomamökkien Paulan Emännän piirakkapaja voitti Merkittävä ruokamatkailuteko -palkinnon.

Lähiruokaa löytää myös esimerkiksi Mikkelin keskustan kauppahallista. Mikkelin keskustan tuntumasta löytyy myös lähiruoasta tunnettu Kenkävero. Ravintolan ruoassa käytetään paikallisia raaka-aineita. Kenkäveroon voi piipahtaa lounalle, kahville tai vaikkapa viinille. Kahvilassa tarjoillaan omin käsin leivottuja leivonnaisia. Muutenkin kenkäveron pappila on vierailemisen arvoinen kohde. Sen historia ulottuu 550 vuoden taakse. Varsinkin talvikaudella Kenkävero valaistus on lumoava ja pihapiiristä löytyy putiikkeja, joista voi tehdä ihania, myös paikallisia, löytöjä. Kenkäveroon ja alueen muihin kartanoravintolohin voi tutustua VisitMikkelin sivulta.

Erityistärppi valmiista pöydistä nauttiville lomailijoille, myös paikallisille! Hotellien valmiille aamupaloille kannattaa suunnata, vaikka ei hotellissa majoittuisikaan. Aamupalapöydistä voi löytää lähiruokaherkkuja ja esimerkiksi Anttolanhovin puuro on haudutettu paikallisen myllyn tuoreista kauranhelmistä.

Jos eteläsavolaiset viinit kiinnostavat, löytyy alueelta esimerkiksi Mikkelin Ollinmäen viinitila ja Mäntyharjussa Tyryn Viinitila. Ollinmäen viinitila on avoinna päivittäin, ja Tyryn Viinitila sopimuksen mukaan. Nämä kohteet ovat persoonallisia vaihtoehtoja myös päiväretkelle, olipa majapaikka missä vain Mikkelin seudulla. Ollinmäen Viinitilalla on myös mahdollista yöpyä talvella huviloissa.